Destan, Baklan'da Anıldı

Destan, Baklan'da Anıldı

Baklan ilçesinde, İlçe Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı yapıldı.

A+A-

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program çerçevesinde günün anlam ve önemini ifade eden konuşmalar gerçekleştirildi. 15 Temmuz temalı ülke çapında ve Baklan’daki etkinlikleri içeren sinevizyon ve belgeseller izletildi. Programda öğrencilerce şiirler okundu ve tiyatro gösterileri yapıldı. Cumhuriyet Ortaokulu’nun sergilemiş olduğu tiyatro gösterisi seyircilerde duygu yüklü anların yaşanmasına yol açtı.

 “Milletimiz darbe girişimini başarısızlığa uğrattı”

Günün anlamını ifade eden ilk konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman tarafından yapıldı. Akduman, 15 Temmuz gecesinde ülkeyi, milleti, demokrasiyi, Cumhuriyeti, aydınlık geleceği yok etmek isteyen vatan hainlerinin harekete geçtiğini, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultup kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını ama milletin darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurup, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattığını dile getirdi.

 “Tarihimizde 15 Temmuz son derece anlamlı ve önemlidir”

Ecdadın şanlı tarihine baktıklarında zaferler ile dolu nice dönüm noktaları göreceklerini ifade eden Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Malazgirt gibi, çağ açıp çağ kapatan zaferlerden birinin de 15 Temmuz  olduğunu o gün Türk milletinin demokrasinin, zaferin tarihini altın harfler ile not düştüklerini, 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmamak, gençlere de unutturmamak için bugün ilçede güzel bir program yaptıklarını, tarihte 15 Temmuz’un son derece önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Program sonunda ilçemde yapılmış olan 15 Temmuz Destanı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girmiş olan öğrencilere ödüllerini İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Jandarma Komutanı takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.