Denizli'ye ikinci Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açılacak
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin ağır ruhsal bozukluğu olan bin 200 hastaya hizmet verdiğini, ikinci Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Serv
Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin 2011 yılından bu yana şehir merkezi ve ilçelerde oturan ağır ruhsal bozukluğu olan 1200 hastaya hizmet verdiğini ve bu hastaların topluma kazandırılmasında aktif rol oynadığını söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, merkezde hastaların ailelerinden kopmadan, sosyal ortamdan uzaklaşmadan tedavisi ve rehabilitasyonunun sağlandığını belirtti. Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi'nin ardından ikinci Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Servergazi Devlet Hastanesi'nde çok yakında açılacağını söyledi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde şizofreni, psikotik bozukluk, psikoz, bipolar bozukluk,şizoaffektif bozukluk gibi ağır ruhsal problemi olan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeliyle psikososyal destek hizmeti verildiğini vurgulayan Dr.Berna Öztürk, "Günlük ortalama 70 hasta merkezimize geliyor. Merkezimizde hastaların takip ve tedavilerinin yürütülmesi planlanarak, gerektiğinde evde takip ve tedaviyle hasta- aile eğitimi yapılmaktadır. Ruh sağlığı anlamında koruyucu sağlık hizmeti sunarak hastaları topluma yeniden kazandırmayı amaçlıyoruz. Toplumsal işlevselliği arttığı için hastalarımız arasında engelli kamu personeli sınavlarını vererek aktif olarak bazı kamu kurumlarında çalışmaya başlayan 12 hastamız var" dedi.
Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu psikiyatri uzmanı Dr. Taner Değirmenci ise, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak hastaların psikososyal becerilerini geliştirmek için resim, müzik, el sanatları çalışmaları yaptıklarını, müzik ve folklor grupları oluşturduklarını, şiir etkinliği ve konserler düzenlediklerini söyledi. Değirmenci, "Hastalarımızın mesleki, toplumsal ve ailesel işlevselliklerini geliştirmek, üretkenliklerini arttırmak, akut alevlenmeleri engelleyerek hastaneye yatış sıklığını azaltmak, ayrıca etiketlenerek toplum dışına itilmiş hastaların kendi kendini idare edebilecek, bağımsız yaşayabilecek hale getirilmesini sağlayarak ailelerin yükünü azaltmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.