DENİZLİMİZDE BİR İLK

DENİZLİMİZDE BİR İLK

SEMA ABDURAHMAN KARAMANLIOĞLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI “GELENEKSEL YEMEK YARIŞMALARI”NA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ. “AİLEM İLE İŞİN MUTFAĞINDAYIZ” YÖRESEL ANA YEMEK YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

A+A-

Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak 11 Haziran 2024 Salı günü “Ailem İle İşin Mutfağındayız” adlı yöresel ana yemek yarışması düzenlenmiştir. Bu kapsamda 19 aile 9. Sınıfta olan çocuğuyla birlikte bu yarışmaya katılmıştır. Aileler, çocuklarıyla birlikte mutfağa girerek kıyasıya bir mücadele gerçekleştirirken heyecanlı ve keyifli dakikalar ortaya koydular. Okul müdürü Mehmet ÖZBEK başkanlığında yürütülen projede Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Fatma DİNÇ’ in organize ettiği yemek yarışmasında Akın ONAN , Beyhan KARAKUZU , Funda TANYERİ , Konaklama Seyahatleri Alan Öğretmeni Sebat KARA aktif görev aldılar.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Okul Müdürü Sayın Mehmet ÖZBEK proje ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

Bu yarışma ile gençlerimizin aileleriyle nitelikli zaman geçirmeleri hedeflenmiştir. Ayrıca genel anlamda veli, okuldaki eğitimini tamamlayan ve dengeleyen bir unsurdur. Eğitimi üç ayaklı bir sac olarak ele alırsak, birinin olmaması veya işlevsel aksaklığı durumunda saç düşecektir. İzleyen, gözleyen, dinleyen, paylaşan ve yönlendiren rolünü üstlenen veliler; öğretmenlerin gizli meslektaşıdır. İş birliği ve anlayış çerçevesinde inşa edilen bir ilişki ile başarıyı yakalamak mümkün olur. Okul idaresi olarak bizlerin ve öğretmenlerimizin isteği, veli ve öğretmen iletişim hatlarının eğitimin her seviyesinde açık tutulması ve ebeveynlerin okula entegrasyonudur. Bu kapsamda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenlerimizle geliştirdiğimiz bu etkinliğe velilerimizi de dahil ederek çocukları ile eğitim öğretim faaliyetinin içerisinde aktif olarak yer alan velilerimiz bu etkinlikte yer almaktan mutlu oldular ve heyecanlandılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇİMEN , Pamukkale ilçesinde yer alan çeşitli otellerin Genel Müdürleri etkinliğimize katılım sağlayarak velilerimiz ve öğrencilerimizle bir araya gelmiştir.Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Fatma DİNÇ tarafından, 19.09.2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almış olan Yozgat Desti Kebabı hazırlanarak konuklara ikram edilmiştir. Yarışmada jüri olarak,

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇİMEN

Adempira Termal Otel Genel Müdürü Recep ALTUNTAŞ

Ramada Otel Genel Müdürü Taner ULUTAŞDEMİR

Pam Termal Otel Genel Müdürü Ramazan BORUCU

Pam Termal Otel İnsan Kaynakları Sorumlusu Gülsemim YILMAZ görev yapmışlardır.

Yarışmada,

Hülya DEMİRBAŞ ve annesi Sedef DEMİRBAŞ 1.

Yavuz KARAKEÇİ ve babası Mustafa KARAKEÇİ 2.

Mehmet Efe KUTLUDAĞ ve annesi Şerife ŞİMŞEK 3.

Olarak derece almışlardır.

Yarışma ödülleri olarak,

1. lik ödülü1500 TL ve Adempira Termal Otel de 1 gece konaklama

2. lik ödülü 1000 TL ve Ramada Termal Otel de 1 gece konaklama

3. lük ödülü 500 TL ve Pam Termal Otel de 1 gece konaklama

Para ödülleri Villa Castello Restaurant işletmecesi sayın Hüsnü KIBRISLI tarafından karşılanmıştır. Otel ödüllerini karşılayan otel genel müdürlerimize teşekkür ediyoruz.

Bu yarışmaya katılım sağlayan kıymetli velilerimize , öğrencilerimize ve jüri üyelerimize teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum