Denizlili Sporcu İtalya’yı Fethetti

Denizlili Sporcu İtalya’yı Fethetti

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda başarılarına devam eden Acıpayamlı Arif Özen Avrupa Şampiyonu oldu.

A+A-

Denizlili Arif Özen başarıya doymuyor. Ülkemizi Avrupa’da en iyi şekilde temsil eden Milli güreşçi yine göğsümüzü kabarttı ve bayrağımızı göndere çektirdi. Arif Özen, başarılarına bir tanesini ilave etti. Son olarak Avrupa şampiyonu oldu ve altın madalyayı ülkemize getirdi.

Rakiplerini Bir Bir Eledi

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası İtalya’nın Başkenti Roma'da yapıldı. Şampiyonaya Arif Özen damgasını vurdu. Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda 86 kg’da mindere çıkmış olan Acıpayamlı Arif Özen, Ermeni rakibi Mher Markosyan'ı 6 - 0, Azerbaycanlı İslam İlyasov'u 1 0 -0 sayı tuşu ile yendi ve yarı finale çıktı. Yarı finalde ise Gürcü rakibi Demur Megeneishvili'yi de 7 - 6 yenmiş olan Özen, finale yükselme hakkı elde etti.

Bayrağımızı Göndere Çektirdi

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası final mücadelesinde Arif Özen Macar Patrick Szurovszki ile karşı karşıya geldi ve Özen rakibini 4 - 2 yenip Avrupa şampiyonu olarak altın madalyayı ülkemize getirdi ve Türk bayrağını İtalya’da dalgalandırarak milli marşımızın seslendirilmesini sağladı.

Arif Özen’in altın madalyası ile beraber Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda Zeynep Yetgil ve Ramazan Sarı ile beraber toplamda 3. altın madalyasını kazanmış oldu. Arif Özen, Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Denizli’yi ve ülkemizi onurlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.