Denizlili Sanayiciler Roketsan Tedarikcisi

Denizlili Sanayiciler Roketsan Tedarikcisi

Denizli Sanayi Odası’nın düzenlediği Roketsan Tedarikçi Günleri organizasyonu Denizli Makine Mühendisleri Odası Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

A+A-

Roketsan A.Ş. mühendisleri ile Denizli Sanayi Odası mühendisleri tarafından yapılan ortak çalışma sonucunda belirlenen firmalar, Roketsan A.Ş. hakkında bilgi sahibi olma ve mühendisleri ile birebir görüşme fırsatı buldu. Açılış konuşmalarını Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Roketsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ergüder Toptaş’ın yaptığı toplantıya çoğunluğu makine imalat sektöründen birçok firma katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Bu buluşma ile Roketsan’ın sanayicilerimiz ile tanışmalarını ve işbirliği imkanlarını arttırmayı hedefledik. Savunma sanayine tedarikçi olmak çok zor. Roketsan’a tedarikçi olabilmek için firmalarımızın çok titiz çalışması gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyon projelerine yerli üretimle katkıda bulunmak bizleri gururlandıracaktır. Denizli’ye gelip firmalarımıza işbirliği için bir şans verdiğiniz için sizlere teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Roketsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ergüder Toptaş ise, “Denizli’de görev yaptığım yıllardan Denizli’yi ve Denizli insanını çok iyi tanıyorum. Denizli insanının yardımseverliğini ve çalışkanlığını biliyorum; bu nedenle Roketsan olarak burada aradığımız tedarikçileri bulacağımıza inanıyorum. Denizli’deki küçük ve orta ölçekli uzmanlaşmış işletmelerle, işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

 

Roketsan Tedarik Direktörü Ali Şarlak, Roketsan firmasıyla ilgili tanıtım, altyüklenici seçim ve değerlendirme sunumlarını yaptı.  Sunumlarında iş modelleri hakkında da katılımcılara bilgi veren Şarlak, ürettikleri ürünlerin bir kısmını Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına sunarken bir kısmını da ihraç ettiklerini belirtti ve ürettikleri ürün ve hizmetlerin Dünya’da ilk 10’a girdiğinin altını çizdi.

 

Şarlak’ın sunumlarının ardından Roketsan yetkilileri ile katılımcılar ikili görüşmelerde bir araya geldi. Roketsan mühendisleri tarafından sergilenen malzemeleri de yakından inceleme imkanı bulan katılımcılar, malzemeler hakkında da mühendislere birçok soru yöneltti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.