Denizlili Öğrenciler Soydaşlarını Unutmuyor

Denizlili Öğrenciler Soydaşlarını Unutmuyor

Denizlili Öğrenciler Soydaşlarını Unutmuyor.

A+A-

Hocalı Çalışma Grubu’nu oluşturan Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi, Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğrencileri, Pamukkale Üniversitesi; Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu, Türk Yurtları Kültür Ve Sanat Topluluğu, Yenlikçi Düşünce Ve Farkındalık Topluluğu, Edebiyat ve Folklor Topluluğu, Türkçe Bakış Topluluğu Öğrencileri 26 Şubat 2017’de 25. yılını anacak olduğumuz Hocalı Soykırımı Yıldönümü münasebetiyle başta ABD, Fransa, İngiltere, Almanya olmak üzere birçok dünya devletinin Türkiye’deki dış temsilciliklerine mektuplar gönderdiler. Pamukkale Üniversitesi Postanesi önünde toplanan öğrenciler, gönderdikleri bu mektuplarla Ermenilerin sözde soykırım yalanlarına itibar edilmemesini ve Türk Milletinin ortak acısı olan Hocalı Katliamı konusundaki hassasiyetlerinin paylaşılmasını talep ettiler.

Sayın Büyükelçi

 

Bildiğiniz üzere 26 Şubat Tarihi Türk milletinin hafızasından asla silinmeyecek elem verici kara bir günün yıl dönümüdür. 26 Şubat 1992 Tarihinde Azerbaycan’a bağlı Dağlık Karabağ Kasabasında 83’ü çocuk 106’sı kadın 613 Azerbaycan Türk’ü Ermeniler tarafından vahşice katledilmiştir. Üzerinden yirmi beş yıl geçmiş olmasına rağmen büyük Türk milletinin acısı bir an olsun azalmamıştır. Bu gaddarca katliamın yüreklerimizde açtığı yara halen kanamaya devam etmektedir. Bizler, Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi öğrencileri, Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğrencileri, Pamukkale Üniversitesi; Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu, Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu, Yenilikçi Düşünce ve Farkındalık Topluluğu, Edebiyat ve Folklor Topluluğu ve Türk’çe Bakış Topluluğu olarak daha fazla sessiz kalmak istemiyoruz. Ermeni diyasporası çalışmaları sonucu 100 yıldır dillendirilen ve tarihi gerçeklerle örtüşmeyen “sözde soykırım” yalanları bütün dünya tarafından gerçek kabul edilmekteyken, bizim hala kanamakta olan yaramız aynı dünya devletleri tarafından hiçe sayılmaktadır. Bu durun acımızı misliyle arttırmaktadır.

 

Sizler ülkenizin Türkiye’deki temsilcileri olarak, herkesten önce bizim acımızı duyuyor ve kanayan yaramızı hissediyorsunuz. Yirmi beşinci yıl dönümünde aynı acıyla bir kez daha kavrulacağımız Hocalı Katliamı konusunda bizimle aynı duyguları paylaştığınızı ifade eden açıklamaları sizden duymak ve bu haklı davamızda sizleri yanımızda görmek ızdırabımızı bir nebze olsun hafifletecektir.

 

Biz Türk gençleri olarak Azerbaycan Türklerinin maruz kaldığı ancak aslında Türk Milletinin tamamına kastedilen katliamın bugün, yarın ve uzak gelecekteki takipçileri olacağız. Bu insanlık dışı soykırım bütün milletler tarafından duyuluncaya kadar azimle çalışmaya devam edeceğiz.

 

Teşekkür ederiz.

işte o mektup...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.