Denizli'den Dünyaya Açılan Lezzet

Denizli'den Dünyaya Açılan Lezzet

Denizli’nin merkez ovasında 28 bin dekar alanda üretimi yapılan Hicaz Narı dünya ülkelerinin sofralarını süslemeye devam ediyor.

A+A-

Yaklaşık 300 dönümlük araziden yapılan 600 ton Hicaz Narı hasadının bu yıl 450 tonu bir firma tarafından Malezya, Rusya, Singapur ve Endonezya’ya ihraç edilmeye başlandı.

İhracat Devam Ediyor

Bölgede ihracat kasım ayı ortalarına kadar devam edeceğini belirten Niskon Tarım Ürünleri Şirketi sahibi Ahmet Küçükçelebi, “Denizli’de özellikle mikro klima özelliğine sahip Irlıganlı, Eldenizli, Yeniköy, Küçükdere, Eskihisar, Goncalı gibi mahallelerde yoğun olarak hicaz narı üretimi yapılıyor. Bölgedeki üreticiler tarafından üretilen kaliteli narlar dünya pazarında müşteri buluyor. Özel olarak hazırlanan paketlerde TIR’lara yüklenen Hicaz Narları, ilgili sınır kapılarından talebin geldiği ülkelere ihraç ediliyor. Görünüşü, kırmızılığı, lezzeti ve bol suyu nedeniyle Denizli’de üretilen Hicaz Narı büyük talep görmeye devam ediyor. Bu yılki hasadın 450 tonluk bölümünü Rusya, Malezya, Endonezya ve Singapur’a ihraç ediyoruz. Gelen siparişler doğrultusunda AB ülkeleri olmak üzere, Romanya, Almanya, Irak ve Arap ülkelerine ihracatımız devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.