DENİZLİ’DE HALK ET AÇILIYOR

DENİZLİ’DE HALK ET AÇILIYOR

Merkezefendi Belediyesi, Halk Süt ve Halk Ekmek projelerinin ardından, halkın uygun fiyatlı ete ulaşabilmesi ve yerli üreticiyi desteklemek amacıyla yeni bir hizmeti daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda, bu ay sonunda açılacak olan Halk Et mağazalarında et

A+A-

Merkezefendi Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, cuma günü ilk oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri ele alındı. Gündeme geçmeden önce konuşan Başkan Şeniz Doğan, Tunceli'de zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan dört asker ile Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yaralanıp hastanede şehit olan askere rahmet diledi. Ayrıca, Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın bugün toprağa verildiğini hatırlatarak, çocuk istismarının ve kadın cinayetlerinin sona ermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilen Halk Et projesi de görüşüldü. Halk Et (Sosyal Market) satış noktalarında satılacak ürünlerin fiyatları belirlendi. 2024 yılı Merkezefendi Belediyesi ücret tarifesine eklenmek üzere Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesine dahil işletmeler için belirlenen et fiyatları şu şekilde açıklandı:

  • Kuzu pirzola (1 kg): 650 TL
  • Kuzu kaburga (1 kg): 500 TL
  • Kuzu külbastı (1 kg): 600 TL
  • Kuzu kuşbaşı (1 kg): 480 TL
  • Kuzu kemik (haşlama, 1 kg): 350 TL
  • Dana kıyma (1 kg): 350 TL
  • Dana kuşbaşı (1 kg): 450 TL
  • Dana antrikot ve bonfile (1 kg): 700 TL
  • Izgara köfte (1 kg): 350 TL

İlçede yaşayan ve belediyeden alacakları Emekli Kart’a sahip emekli vatandaşlara, Halk Et satış noktalarında dana kıyma, dana kuşbaşı ve ızgara köfte ürünlerinde toplamda aylık 2 kg alımları için %20 indirim uygulanacak.

Ayrıca, Halk Et satış noktalarında satılacak kooperatif ve ambalajlı ürünlerin fiyatları da piyasanın önerdiği seviyelere göre belirlenecek. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçe içi işletmelerin ücretlerinde ekonomik dalgalanmalara karşı %90 oranına kadar fiyat değişikliği yapma yetkisi belediye encümenine verildi.

"HALKIMIZA KALİTELİ VE UYGUN FİYATLI ET SUNACAĞIZ"

Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Halk Et projesinin müjdesini verirken, "Merkezefendi ilçesine Halk Süt ve Halk Ekmek’ten sonra Halk Et de geliyor. Bu müjdeyi vermekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Ekonomik zorluklar bizden uzak olsun. Hemşehrilerimizin uygun ve kaliteli gıdaya ulaşmasını istiyoruz. Bu projeyi uzun süredir planlıyorduk ve artık sona geldik. Eylül sonunda ilk mağazamızı açıyoruz. Hemşehrilerimiz hem kaliteli hem de uygun fiyatlı ete ulaşacak. Özellikle çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenmesi bizim için çok önemli." dedi.

Doğan, Halk Et’in tamamen yerli üreticiyi destekleyeceğini vurgulayarak, "Bu proje kapsamında, yerel üreticilerden alacağımız hayvanların kesimini kooperatifler üzerinden yapacağız. Halk Süt'te olduğu gibi, Halk Et de yerel üreticiyi destekleyecek. Bu projede Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile iş birliği yapıyoruz. Tamamen yerli ve milli bir projeyle halkımıza hizmet vereceğiz." şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, Halk Süt ve Halk Ekmek projelerinden alınan olumlu geri dönüşlere dikkat çekerek, "Halk Süt ve Halk Ekmek projelerimizle güzel sonuçlar aldık. Şimdi de Halk Et ile halkımıza kaliteli ve uygun fiyatlı et sunacağız. Bu karar, meclisimizde oy birliğiyle kabul edildi. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Emekli vatandaşlar için sağlanacak indirim hakkında da bilgi veren Doğan, "Emeklilerimize destek olmak için Halk Et satış noktalarından daha uygun fiyatlarla yararlanabilecekleri bir sistem oluşturduk. Emeklilerimizin zor şartlar altında yaşadığını biliyoruz ve onlara desteğimiz sürecek." ifadelerini kullandı.

Yapılan oylamada, komisyon kararı oy birliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.