Denizli'de depremden etkilenen çocuklara psikolojik destek
Denizli'de depremin yaraları sarılıyor. Kurulan bin çadıra 3 bin battaniye ve 600 ısıtma cihazı dağıtılırken depremden etkilenen çocuklar için de psikolojik destek veriliyor.
Denizli'de depremin yaraları sarılıyor. Kurulan bin çadıra 3 bin battaniye ve 600 ısıtma cihazı dağıtılırken depremden etkilenen çocuklar için de psikolojik destek veriliyor.
Denizli'de 22 kişinin yaralandığı, 7 binanın tamamen yıkıldığı, 278 yapının da hasar gördüğü 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından devlet vakit kaybetmeden vatandaşın yardımına koştu. Denizli Valiliği koordinasyonunda ilgili tüm kurumların personeli bölgeye gitti. Riskli binalar boşaltılırken, vatandaşlar ağır hasarlı binalara girmemeleri yönünde uyarıldı. Denizli Valisi Hasan Karahan, evleri ağır hasarlı depremzedelere kira yardımı yapılacağını açıkladı.
KRİZ MASALARI KURULDU
İncelemelere, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de katıldı. Türk Kızılayı, Yeniköy, Karahöyük, Ucarı, Apa, Oğuz ve Gedikli mahallelerinde vatandaşlara yemek dağıttı. Kurulan bin çadıra da 3 bin battaniye ve 600 ısıtma cihazı verildi. Herhangi bir ihtiyacı olan vatandaşlar için de kriz masaları hazır tutuldu. AFAD ekipleri de Acıpayam Stadyumu'na çadır kurdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından da ilçe merkezine çadırlar kurularak vatandaşlara çorba, pilav, çay ve su ikram edildi. Türk Kızılayı ise depremin yaşandığı mahallerde çocukları çeşitli oyunlarla eğlendirmeye çalıştı. Deprem nedeniyle korku yaşayan ve psikolojik olarak etkilenen çocuklar Kızılay ekiplerinin oyunlarıyla iyi bir gece geçirdi.
Acıpayam'da okullar dün de tatil edildi. Oğuz, Karahöyük, Ucarı, Apa, Yeniköy ve Gedikli mahallerinde yaşayan vatandaşlar, geceyi dağıtılan çadırlarda ya da araçlarında geçirdi. Hava sıcaklığının 8 derece olduğu bölgede vatandaşlar, dağıtılan ısıtıcılarla soğuktan korunmaya çalıştı. Bazıları ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Çocuklar araçlarda uyudu, yetişkinler ise çadırlarda sabahladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bölgeye depremden en fazla etkilenen bölgelerden Ucarı Mahallesi'ne giderek Kızılay, AFAD ve jandarma ekiplerinden son durum hakkında bilgi aldı. Çadırların kurulduğu bölgedeki depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Soylu, daha sonra hasarlı binaları inceledi. Enkaz altındaki bir vatandaşın komşusu tarafından kurtarıldığını belirten Soylu, "Hastanede 2 kişi var, birisinin kolunda depremden kaynaklanan hafif bir etkilenme var. Yaklaşık 355 ev hasar gördü, 155'i ağır hasarlı. Ya istedikleri yerde kendilerine para vermek suretiyle veyahut da eğer 'siz yapın' derlerse bizim yapacaklarımızı hemen harekete geçirip inşallah o köyleri, o mahalleleri çok güzel bir hale getireceğiz" dedi.
ERDOĞAN: EKSİKLER GİDERİLSİN
Bakan Soylu, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın burada depremle karşı karşıya kalan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletmek için, talimatlarıyla geldim. Talimatı da hiçbir eksikliğin gösterilmemesi, vatandaşlarımızın özellikle soğuk, serin bu aylarda deprem nedeniyle mağduriyet yaşamaması, bu konuda da her şeyin temin edilmesi." Önceki sabah 09.34'te, meydana gelen depremin ardından saat 11.30'a kadar, büyüklükleri 4.8 ile 1.0 arasında değişen 501 artçı sarsıntı yaşandı. Burdur'da da 13 bina hasar gördü.
PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Devrim Alkaya depremin yaşandığı mahallelerde inceleme yaptı. Alkaya, "Daha büyük deprem geleceği bir dedikodudur, inanmayın. Bunu kimsenin bilmesi mümkün değil. 5.5 bu bölgede beklenen depremdir ve şu aşamada daha büyüğünü beklemiyorum. Bu bölgede beklenen en büyük deprem 6.3 civarıdır. Fayların birbirini tetiklemesi gibi bir durumda söz konusu değil. Herkes sakin olsun. Tedbiri de elden bırakmasın. Çok eski ve hasarlı evler küçük bir depremde dahi tehlikeli olabilir" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.