Denizli'de Akademisyenlerin Tecrübeleri Sanayi Üretimiyle Buluşuyor

Denizli'de Akademisyenlerin Tecrübeleri Sanayi Üretimiyle Buluşuyor

PAÜ ve Pamukkale Teknokent Üniversite-Sanayi İş Birliği adına önemli bir adım attı.

A+A-

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. (Pamukkale Teknokent) ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Denizli sanayisi arasında iş birliğini geliştirmek ve Üniversitenin deneyimli akademisyenlerinin bilgi birikimlerini sanayi üretimiyle bir araya getirmek adına Teknokent Üniversite-Sanayi İş Birliği Portalı (TeknoÜSİP)’nı kullanıma açtı.

Paydaşlarının mevcut kaynaklarının daha verimli kullanılması veya onlara yeni kaynaklar yaratılması amacıyla ileri teknoloji, inovasyon ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyet gösterecek firma ve kuruluşlara dünya kalitesinde, etkin teknokent hizmetleri sunma misyonuyla çalışmalarını sürdüren Pamukkale Teknokent, Denizli sanayicileri ve PAÜ akademisyenlerini ortak bir platformda bir araya getirdi. Yeni ve en uygun teknolojik yöntemlerin sanayiye uygulanması ile topluma ve ekonomiye faydalı, rekabet gücü ve katma değeri yüksek ürünler elde edilmesini sağlayacak; Üniversite bünyesinde yürütülen akademik çalışmaların ise sanayi alanında uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi ile projelerin geliştirilmesine imkân tanıyacak olan TeknoÜSİP akademisyenler ve sektör temsilcilerinin kullanımına açıldı.

TeknoÜSİP ile Üniversite-sanayi iş birliği konusunda akademisyenler ile sektörler arasında kurulan bağların güçlenmesine fayda sağlamayı amaçlayan Pamukkale Teknokent, bununla birlikte sektör temsilcilerinin çalışmak istediği alanlarda ilgili akademisyenlere son derece hızlı ve kolayca ulaşabilmelerine imkân sağlamanın yanı sıra Denizli sanayisini, tüm sektörlerinde üst sıralara taşımayı hedefliyor. Üniversite ile sanayi iş birliğini kuvvetlendirecek olan bu portal ile gerek akademisyenlerin gerekse Ar-Ge alanında çalışmalar yürüten sanayi kuruluşlarının proje sayılarının artırılması hedeflenmektedir.

TeknoÜSİP Nasıl Kullanılıyor?

TeknoÜSİP’te sektör temsilcileri ve akademisyenler için ayrı kullanıcı girişleri bulunuyor. Profil giriş işlemleri tamamlandıktan sonra sistem ara yüzüne akademisyenler; uzmanlık alanları, hâlihazırda danışmanlık verilen çalışma alanları, tezler, projeler, akademik çalışmalar ve anahtar kelimeler ekleyebiliyor. Sektör temsilcileri ise danışmanlık almak istedikleri çalışma alanları, hâlihazırda varsa danışmanlık aldıkları çalışma alanları, yapmış oldukları projeleri ve yine anahtar kelimeleri ekleyebilirler. Bütün bilgilerin eksiksiz olarak girildiğinden emin olunduktan sonra, akademisyenler ve sektör temsilcileri iş birliği yapmak istedikleri alanlarda sistem üzerinden talepte bulunarak kısa sürede hedefledikleri alanlarda çalışmalarına başlayabileceklerdir.

Rektör Kutluhan: “Milli teknolojiler ve güçlü sanayi ile dünya pazarında söz sahibi olacak Güçlü Türkiye’nin inşasında tüm imkânlarımızı seferber etmeye hazırız”

TeknoÜSİP hakkında açıklamalarda bulunan PAÜ Rektörü ve Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Önemli bir üretim ve ihracat şehri olan Denizli’mizin rekabet gücü yüksek ürünlerle dünya pazarında çok daha fazla söz sahibi olabilmesi adına Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulunda yer alan odalarımız, Üniversitemizin alanlarında deneyimli akademisyenleri ve ilimizden aldığımız destek ve güç ile PAÜ ve Pamukkale Teknokent olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Geleneksel yöntemlerin dışına çıkıldığı inovasyon, Ar-Ge ve sistemlerin verimli kullanılabilmelerinin çok daha fazla önem arz ettiği günümüzde, pazar payını artırmak adına bilimden elde edilen sonuçların doğrudan sanayiye aktarılabilmesi olmazsa olmazlar arasında yer almaya başlamıştır. Önceden sanayinin ihtiyacı olan kalifiye iş gücü yetiştirme görevini üstlenen üniversiteler, dijitalleşen dünyada bu görevlerinin yanında rekabet koşullarının da artık değişmesi ile yapay zekâ, nanoteknoloji, uzay havacılığı, otonom sistemler gibi alanlarda öncü ve sanayiye yön verici olmak durumundadır. Beşinci Sanayi Devrimi olarak geçen bu dönemde, Ülkemizin yol haritası olan “Milli Teknoloji Hamlesi”ne önemli katkılar verebilmek adına üniversiteler ve sanayi kuruluşları güçlerini birleştirmelidirler. Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, milli teknolojiler ve güçlü sanayi ile dünya pazarında söz sahibi olacak Güçlü Türkiye’nin inşasında tüm imkânlarını seferber etmeye dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de hazırdır. Bilim, yapay zekâ, nanoteknolojiler, biyoteknolojiler ve uzay teknolojileri konularında çalışmalarını sürdüren PAÜ ve Pamukkale Teknokent, kazandığı ödüllerle bu başarılarını taçlandırmış; sanayicilerimizden gelen talepler doğrultusunda, katma değeri yüksek ürünler elde edebilmek adına ihtiyaç duydukları Ar-Ge, analiz ve üretim yöntemlerindeki yenilik çalışmalarına da hâlihazırda devam etmektedir. Üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılar sağlayacağına inandığımız Teknokent Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı, sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda akademisyenler ve firmalarımızı bir araya getirecek; gerek bilime gerekse üretime önemli faydalar sağlayacaktır. Bu portalımızın sanayimiz ve Üniversitemizde hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sürecin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız:  “Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı (TeknoÜSİP) ile Pamukkale Üniversitesinden Denizli sanayisine teknoloji transferi daha hızlı ve kolay yapılacak hale gelmiştir.”

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız konu ile ilgili şunları kaydetti: “Pamukkale Teknokent Üniversite-Sanayi İş Birliği Portalı, TeknoÜSİP bu yıl Mart ayında hizmete açılmıştır. TeknoÜSİP portalı ile öncelikle Denizli’deki sanayicilerimiz olmak üzere bütün sanayicilerimiz, KOBİ’lerimiz ile Pamukkale Üniversitesindeki akademisyenler arasında bilgi, deneyim ve teknoloji transferini sağlayacak kurumsal bir altyapının kurulması amaçlanmıştır. Pamukkale Teknokent TTO ÜSİ uzmanları ve Pamukkale Üniversitesi ÜSİGEM personeli, ziyaret ettikleri veya kendilerine başvuran, ziyaret eden sanayicilerin, KOBİ’lerin, Ar-Ge firmalarının faaliyette bulundukları alanlar, kullandıkları ve ihtiyaç duydukları teknolojiler, sahip olduğu/ihtiyaç duyduğu test ve laboratuvar altyapıları, yürüttükleri/planladıkları projeler, almakta olduğu/başvurmayı planladığı hibe ve destekler, mevcut ve ihtiyaç duyduğu personeller gibi bilgilerden firmanın vermeyi kabul ettikleri bilgiler TeknoÜSİP’e kaydedilmekte ve ihtiyaç halinde tanımlanan anahtar kelimelerle kolayca ulaşılabilmektedir. Hizmete açılan Pamukkale Teknokent Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı (TeknoÜSİP) ile Pamukkale Üniversitesinden Denizli sanayiine teknoloji transferi daha hızlı ve kolay yapılacak hale gelmiştir. TeknoÜSİP Pamukkale Teknokent web sayfasının üst sırasındaki ÜSİ butonuna tıklayarak kayıt olabilir ve taleplerini iletebilirler. Çok kısa süre içinde talep sahibi ile temasa geçilerek talebine mutlaka olumlu cevap verilmeye çalışılacak ve yardımcı olunacaktır. Denizli'deki bütün sanayicilerimizi ve KOBİ'lerimizi, Pamukkale Üniversitesi'ndeki akademisyenlerimizi TeknoÜSİP’e kayıtlarını yaptırmaya ve TeknoÜSİP üzerinden oluşturacakları iş birlikleri ile sorunlarını kolayca çözerek rekabet güçlerini artırmaya davet ediyorum.”

Detaylı bilgi ve kayıt için: https://www.pauteknokent.com.tr/teknousip.php

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.