Denizli'yi Şok Eden Yeni Kabine

Denizli'yi Şok Eden Yeni Kabine

Yeni kabine dün akşam açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yeni kabinesinde önceki dönem Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekçi kabine dışında kaldı.

A+A-

Dün akşam açıklanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kaninesinde,  Ak Parti Denizli milletvekili ve Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci yer almadı.   

24 Haziran seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapan Türkiye'de yeni sistemin ilk kabinesi açıklandı. Açıklanan yeni kabinede, Ak Parti Denizli Millet vekili ve son dönemde Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekçi seçimlere millet vekili olarak katılmamış, kabinede görev alacağı üzerine haberlerle gündemde yerini almıştı. Dün akşam  kamuoyuna büyük bir törenle tanıtılıp açıklanan yeni kabinin 17 bakanının arasında Nihat Zeybekçi'nin olmaması dikkat çekti.

2004 - 2011 dönemine  kadar Denizli'yi Belediye Başkanı olarak yöneten Nihat Zeybekci, 2011'deki seçimlerde Ak Parti Denizli Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 

Daha sonra, 24 Mayıs 2016 tarihinde ki  kabinede Ekonomi Bakanı olarak görevine devam etti. 24 Haziranda yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Millet vekilliği seçimlerinde ise aday olmadı.Kabineye girmesi beklenirken açıklanan yeni kabinede isminin yer alması Denizli'de şaşkınlık yarattı.

Açıklana Yeni kabine



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.