Denizli Ve İlçelerinde Göz Taraması

Denizli Ve İlçelerinde Göz Taraması

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlçelerde ‘Göz Taraması’ Projesi devam ediyor. Bu kapsamda; 2018 yılının ilk taraması Baklan İlçesi’nde başladı. İlçede bulunan yaklaşık 650 öğrenciye iki gün boyunca göz taraması yapıldı.

A+A-

2015 yılında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği döneminde ilk olarak Buldan’da başlatılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okul çağındaki (6-17 yaş) çocuklarda uygulamaya konulan ‘Göz Taraması’ projesi; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından diğer ilçelerde de devam ettiriliyor. Buldan ile başlayan göz taramaları; Çal, Sarayköy, Honaz, Kale, Beyağaç ve Çameli İlçelerinde devam etmiş, toplamda 20.250 öğrenciye göz taraması yapılmıştı. 2018 yılında da diğer ilçelerde bir dizi tarama programı planlayan İl Sağlık Müdürlüğü, ilk taramayı Baklan İlçesinde gerçekleştirdi.

Denizli’de taranmadık çocuk kalmayacak sloganı ile yola çıkan göz hekimleri özellikle hekimlerin olmadığı hastanelerde yapılan göz taramalarını, diğer ilçelerde de devam ettiriyorlar..

 

Göz hekimleri ilk olarak Buldan’da başlatılan göz tarama projelerini 7 ilçe devam ettiriyorlar. Projede ilk amaç göz hekiminin olmadığı hastanelerde göz taramasının yapılması. Bu senenin hedefi ise Denizli’de taranmayan çocuk kalmaması...

 

Bu parola ile yola çıkan hekimler ilk göz taramalarına Baklan İlçesinden başladılar ve 2 gün boyunca Denizli Devlet Hastanesinden görevlendirilen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarınca çocuklara tarama yaptılar.Hekimler yaklaşık 650 öğrencinin göz taramasını yaptı.

 

Baklan'dan sonra Bekilli, Bozkurt, Çardak, Güney, Serinhisar’da yapılan planlama ile toplamda yaklaşık 7.700 öğrencinin göz taramasından geçirilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu taramalarla gözlük kullanan çocukların gözlük uygunlukları da kontrol ediliyor. Göz problemi olan çocuklara gerekli gözlük tavsiyesi veya ameliyat önermeleri yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.