Denizli Ünlü Ressam Uslu'yu Ağırladı

Denizli Ünlü Ressam Uslu'yu Ağırladı

24. Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali dün açılış konuşmaları ile başladı.

A+A-


Denizli’nin Tavas ilçesi Kızılcabölük Mahallesinde dün başlayan 24. Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin açılış törenine Tavas kaymakamı, Tavas Belediye Başkanı, Kızılcabölük’ün mahalle olmadan öncesi Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölük Vakfı Başkanı Osman Erkli, Denizli’nin 2 kadın milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Nilgün Ök katıldı.


Festivalde protokol konuşmalarından sonra etkinlikler görücüye çıktı. Bu yıl yapılan Kızılcabölük Festivalinde en dikkat çeken etkinlik Hakkı Uslu’ya aitti. Ünlü ressam ve karikatürist Hakkı Uslu,  doğup büyüdüğü topraklarda, daha sonra müzeye çevrilen ve ilkokul eğitimini aldığı okulda sergi açmanın mutluluğunu yaşadı.

Hanife Paralı Müzesinde uzun bir süredir üstünde çalıştığı 60 tane suluboya sanateserini sanatseverlerin beğenisine sunan Uslu’yu serginin açılışında iki milletvekili, onlarca daire başkanı, Tavas Kaymakamı ve Belediye Başkanı, akrabaları ve sevenleri yalnız bırakmadı.


Yurdun çeşitli bölgelerinde açmış olduğu karikatür sergileri ile son yılların en dikkat çeken  ressam ve karikatüristi Hakkı Uslu, Akishaber’a yapmış olduğu özel açıklamada resmini yaptığı kişilerin mutlaka hayatında bir yeri olduğu,  daha çok hayata ve insana dokunan, kültüre ait olan çalışmaları yaptığı, amacının sadece resim çizmek değil kültürü de yaşatmak olduğunu, günlük hayattan insan portrelerinin çok önemli olduğunu ve yaşlılığın insan hayatında çok önemli bir dönüm noktasını olduğunu vurguladı.

Önemli olanın kişinin resmedilmesi değil onun duygularının yansıtılması olduğunu ifade eden Hakkı Uslu, resimlerindeki en önemli noktanın anı yakalamak olduğunu belirtti.

Hakkı Uslu Kimdir?

Ünlü Ressam Hakkı Uslu, 1971’de Kızılcabölük ilçesinde doğdu. Küçük yaşlardan itibaren karikatür çizimlerine başladı. İlk karikatürünü 3. sınıftayken yayımlandı. 1992’de Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Denizli Eğitim Yüksek Okulunu bitirdi ve öğretmenliğe adım attı. Bir zaman öğretmenlik ve yöneticilikte bulundu. Ardından Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazandı, bir süre devam etmesinden sonra ayrıldı. Ardından özel bir ajansta çok kısa bir süre çizgi film çizerliği yaptı. 2000 senesinden sonra aktif öğretmenlik görevinden ayrılıp MEB Ders Kitapları ve Yayımlar Dairesi Başkanlığında çalışmaya başladı. Şu anda aynı birimde Kültür Yayınları Koordinatörü olarak görevine devam etmekte.

Hakkı Uslu'dan Akishaber'e Sürpriz

Hakkı Uslu Akishaber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Özcan'a da suluboya portresi hediye ederek büyük bir sürpriz yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.