Denizli Ticaret Odası'nın ''Çin Seferi''

Denizli Ticaret Odası'nın ''Çin Seferi''

Denizli Ticaret Odası, 55 üyesine, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Guanzhou şehrinde düzenlenen fuarlarda araştırma ve sektörel inceleme yapma fırsatı tanıdı.

A+A-

Denizli Ticaret Odası, 55 üyesine, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Guanzhou şehrinde düzenlenen fuarlarda araştırma ve sektörel inceleme yapma fırsatı tanıdı.

Uzakdoğu’nun en büyük, dünyanın üç büyük fuarlarından biri olan Çin İthalat İhracat (Canton) Fuarı, 15-19 Nisan 2016 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. “Büyük makineler ve ekipmanları, küçük makineler, bisiklet, motosiklet, otomobil yedek parça, kimyasal ürünler, donanım, hırdavat, araç-gereç, taşıt (outdoor), yapı makineleri, ev elektrik, uygulamaları, tüketici elektroniği, elektronik ve elektrik, bilgisayar ve iletişim ürünleri, aydınlatma ekipmanları, yapı ve dekoratif malzemeler, banyo-tuvalet ekipmanları” gibi ürünlerin sergilendiği Canton Fuarı’nın, bu yıl 119.’su düzenleniyor. Her yıl ortalama 203 ülkeden 167 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen fuara, Türkiye’den 2 binin üzerinde ihracatçı ve ithalatçı iş adamı ziyaret ediyor ve mal satın alıyor. Fuarda Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Gören ile Meclis Üyesi Yavuz Aki’nin de aralarında bulunduğu 55 kişilik heyet, araştırma ve sektörel inceleme yapıyor. Heyet, Guanzhou’nun ardından Hong Kong’da ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası olarak yurtiçindeki ve yurt dışındaki fuar ve iş gezilerini devam ettirdiklerini belirterek, son olarak 55 kişilik heyeti Denizli Ticaret Odası organizasyonu ile Çin ve Hong Kong’a gönderdiklerini söyledi.

Fuarların önemine dikkat çeken Başkan Necdet Özer, “İlimiz ve ülkemiz ekonomisi için ulusal fuarların yanısıra uluslararası fuarların da önemi çok büyüktür. Fuarlar sayesinde çeşitli ülkelerden işadamları biraraya gelerek hem sektörlerinde neler olup bittiğini yakından takip etme fırsatını yakalıyorlar hem de iş bağlantıları yapmaktadırlar. Bu sayede ilimizin ve ülkemizin ihracatına ve ekonomisine ciddi katkılar sağlanmış olacaktır.” diye konuştu.

Büyük bir ekonomi olan Çin ile işadamlarının tanışması ve bu bölgede incelemelerde bulunması gerektiğinin altını çizen Özer, “İhracatçı yapıda bir il olduğumuzu unutmadan, daha önceki yıllarda ifade ettiğimiz gibi, Çin’i rakip olarak değil, ortak veya potansiyel bir pazar olarak görmemiz gerekir. Çünkü 1,5 milyarlık nüfusuyla Türkiye’nin 20 misli olan Çin, aynı zamanda neredeyse Türkiye nüfusunun iki misli büyüklükteki çok zengin alıcı bir kesimin bulunduğunu da bilerek hareket etmek gerekir. Diğer yandan sektörlerimiz, Çin’in de varlığını kabul edip, bu bilinçle hareket etmelidir. Fuarların başta heyetimiz olmak üzere ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.