Denizli Seçime Gidiyor

Denizli Seçime Gidiyor

24 Haziran geldi çattı... Tüm Türkiye ve Denizli halkı geleceğini belirlemek için sandıklara koştu. Denizli’de 747 bin vatandaş 2337 sandıkta oy verecek.

A+A-

24 Haziran İlk Kıvılcım

17 Nisan 2018 tarihinde güne normal bir şekilde başlayan Türkiye, MHP Genel Bahçeli’nin erken seçim çağrısı ile adeta şoke oldu. Gündemde olmayan erken seçim çağrısı bir anda siyaset kulislerini ısıttı. Devlet Bahçeli yapmış olduğu çağrıda seçim tarihi olarak 26 Ağustos’u işaret etti. Bu çağrıya ilk yanıt Bekir Bozdağ’dan geldi ve konunun değerlendirileceği ifade edildi.

Nihai Karar

Tarihler 18 Nisanı gösterdiğinde Devlet Bahçeli’yi ağırlayan Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından yaptığı toplantı ile 24 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin yapılacağını, konu ile alakalı yasal sürecin başlayacağını, YSK’nın da üzerine düşeni hemen yapacağını umduğunu ifade ederek seçim sürecini resmen başlattı.

İttifak Dönemi

Yapılan yeni düzenleme ile siyaset literatürüne “ittifak” kavramı da girmiş oldu. Böylece AK Parti ve MHP Cumhur İttifakını; CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Millet ittifakını oluşturdular. İttifakların en önemli özelliği %10 barajını doğal olarak kaldırması oldu. Yani ittifak barajı aştığında ittifak üyesi tüm partilerde barajı geçmiş olacak. 

Denizli’de Çetin Propaganda

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de seçim çalışmaları çok büyük rekabete sahne oldu. Siyaset gündemi renklendi. İttifak üyelerinin beraber hareket etmeleri, birbirlerini desteklemeleri siyasetteki havayı yumuşattı.

Seçim döneminin Ramazan Ayı’na denk gelmesini de fırsat bilen partililer hem iftarlarda hem de sahurlarda vatandaş ile buluşarak, ellerinden geldikçe dilleri döndükçe kendi politikalarını ve vaatlerini anlatmaya çalıştılar.

Gerek Cumhur ittifakı, gerekse Millet ittifakı yapmış olduklarını mahalle sohbetleri, ziyaretler ve katıldıkları programlar ile güzel ve heyecanlı bir seçim dönemini atlatmış oldular ve artık gözler bu akşamki sonuçlara çevrildi. Bakalım Denizli halkı siyasilere hangi mesajı verecek? Mevcut durumundan rahatsız değilim devam mı diyecek yoksa değişiklik istediğini mi ifade edecek. Bu soruların cevabı için artık sayılı saatler kaldı.

Yasaklar Başladı

Dün saat 18.00 itibariyle seçim yasakları da başladı. Bu saatten sonra yapılacak yayınlarda, propaganda amaçlı ve oy vermenin tam bir serbestlik ile yapılmasını etkileyecek içerikte haber, yorum ve köşe yazısı yayınlanması yasaklanıyor.

Ayrıca bugün saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılması da yasak. İçkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi de yasaklar arasında.

Bir başka yasak ise silah taşıma ile alakalı. Emniyet ve asayişi korumak ile görevli olanların dışında kimse silah taşıyamayacak.

Radyolarda veya her türlü yayın organında 18.00 - 21.00 saatleri arasında sadece YSK tarafından seçim ile alakalı verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Zaten 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçları ile alakalı haber, tahmin ve yorum yapılamıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.