Denizli’nin Simgesi Tarih Oluyor!

Denizli’nin Simgesi Tarih Oluyor!

İhalesi geçtiğimiz nisan ayında yapılmış olan Özel İdare İşhanı’nın yıkımına başlanacağı öğrenildi.

A+A-

Bir süredir yıkımı ile alakalı gelişmelerin olduğu ve ihalesinin yapılıp gerekli düzenlemeleri yapılmış olan Özel İdare İşhanının yıkımına başlanıyor.

Denizli ilinde 1979 senesinde Bayramyeri denen bölgede yapılmış olan ve 250 bağımsız kısımda, 9 resmi daire ve 120’ye yakın esnafın olduğu Özel İdare İşhanının yıkımı için daha önce ihale süreci başlatılmıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada ihalenin 18 Nisan 2018 Çarşamba günü yapılacağı ilan edilmişti.

YIKIM İÇİN HAZIRLANDI

Denizli’deki en eski yapılardan bir tanesi olan ve deprem dayanıksızlığından ötürü bölgede büyük bir tehlike arz eden Özel İdare Binası için yıkım kararı alınmıştı. Önceki aylarda alınmış olan kararla bina tümüyle boşaltılıp, yıkım için hazırlanmıştı. Denizli’deki önemli yapılardan olan Özel İdare İşhanı’nın yapımı 1979’daydı.

YIKIM İHALESİ 18 NİSAN’DA YAPILDI 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Nisan Çarşamba günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda yaptığı açık arttırma usulü ile yapılan ihaleden sonra işi alan firma Özel İdare Binasının yıkımına başlayacaktı. Binadan çıkacak olan hurdaların karşılığında yapılacak ihalenin muamman bedelinin ise 82 bin TL olarak belirlendiği ifade edilmişti.

YIKIMA BAŞLANIYOR

Alınan bilgilere göre tüm güvenlik önlemleri ve gerekli tedbirlerin alınması ile Özel İdare Binasının yıkımına başlanıyor. Böylece Denizli’nin simgesi durumundaki bir bina daha tarihe karışmış oluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.