Denizli’nin ressam Evliya Çelebisi

Denizli’nin ressam Evliya Çelebisi

Denizlili Ressam Celal Günaydın, sadece 2015 yılı içinde yurt içinde farklı illerde düzenlenen 15 kişisel ve karma sergiye katıldı. Sanat için yaklaşık 20 bin kilometre yol yapan Günaydın, gittiği illerde de Denizli’nin sanatsal yönden tanıtımını yaptı.

A+A-

Katıldığı kişisel ve karma resim sergilerinde yıl içinde yaptığı 200 farklı sulu boya tabloyu sanatseverlerin beğenisine sunan Günaydın, Nevşehir Göreme’de sanat çalıştayında, Yunanistan’da düzenlenen sanat fuarında da Denizli’yi temsil etti. Çocukluk yıllarından itibaren resim yaptığını Denizli Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü iken 2004 yılında emekli olduğunu ve sahibi olduğu ‘Günaydın Sanat Galerisi’nde bu güne kadar 6 bin ressam da yetiştirdiğini belirten Günaydın, “Sulu boya çalışmalar yapmayı çok seviyorum. Her yıl değişik illerde düzenlenen onlarca karma ve kişisel sergiye de katılarak yaptığım çalışmalarımı sanatseverlerin beğenisine sunuyorum. Denizli’nin tanıtımını yapıyorum. Gittiğim tüm sergilere de davet ediliyorum. Bunca yıllık sanat hayatımda hiçbir sergide yer almak için başvuru yapmadım. Hepsine davet edildim” dedi.

KATILDIĞI SERGİLER

2015 yılında yaklaşık 20 bin kilometre yol yaparak kişisel ve karma sergilere katıldığını anlatan Günaydın, “Yıl içinde Bodrum’da bir kişisel, iki karma sergiye katıldım. İstanbul’da üç karma, iki kişisel, Ankara’da 2 karma ve ayrıca İstanbul’da üç farklı galeride, Bolu’da sanat kolonisinde eserlerim sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bunun yanında Nevşehir Ürgüp’te düzenlenen sanat kolonisinde ve Nevşehir Göreme’de gerçekleştirilen sanat çalıştayında hazır bulundum. Yunanistan’da düzenlenen sanat fuarında ise eserlerim sergilendi. Türk ve dünyaca ünlü ressamların katıldığı bu sergi ve etkinliklerde Denizli’nin sanatsal anlamda tanıtımını da yaptım. Sulu boya tablolarımla Denizli’nin resimdeki yerini gözler önüne serdim” dedi.

CELAL GÜNAYDIN KİMDİR?

Celal Günaydın, Erzurum doğumlu. İlk, orta ve liseyi Erzurum da bitirdi. 1974 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne girdi. Şimdiye kadar karmalar sergilerle birlikte 100 den fazla sergi açtı. Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü olarak yüzlerce sergi, resim yarışması ve sanatçı gruplarıyla etkinlikler organize etti. Denizli Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü iken emekli oldu. 2004 yılından bu yana öncülüğünü yaptığı "Kent ve Sanat" dergisine makaleler yazan sanatçı, aynı zamanda gerek hobi amaçlı gerekse güzel sanatlar fakültelerine yüzlerce öğrenci hazırlamıştır. Müzikle iç içe yaşamayı yaşam tarzı edinen sanatçı hobi olarak ud, kanun bağlama gibi tüm enstrümanları çalmaktadır. Halen Denizli' de sahibi olduğu Günaydın Sanat Galerisi' nde çalışmalarına devam etmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.