Denizli’nin Geleceği Planlanıyor

Denizli’nin Geleceği Planlanıyor

Denizli ilinde gerçekleştirdiği ulaşım projeleriyle şehir trafiğini büyük oranda rahatlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleceğe damga vuracak yeni çevre yolu projesini ilan etti.

A+A-

İzmir Karayolu'nu Antalya Karayolu'na bağlayacak ortalama 25 km’lik projede, yeni bir askeri yolla Çamlık Mevkii'nde ağaçların olumsuz etkilenmemesi için yapılacak 1 km'lik tünel de var. Yaptıkları projeler ile şehir trafiğine rahatlık getirdiklerini ama kenti geleceğe hazırlamak için yeni çevre yolu yapılması gerektiğini belirten Başkan Osman Zolan, Denizli’nin geleceğini planladıklarını dile getirdi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir çapında devam ettirdiği başarılı ulaşım projelerini teker teker hayata geçirmesinin yanında geleceğe yönelik ulaşım projelerini de bugünden planlıyor. Bu çerçevede Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı'nda Denizli ilinin güneyine yeni bir çevre yolu kazandırmak için, projenin Kınıklı bölgesini alakadar eden bölümü için hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile alakalı görüştü.

 

Toplantıda, Ankara-İzmir çevre yoluyla yapımı süren ve içinde Honaz Tüneli'nin de olduğu Ankara-Antalya yollarını bağlayacak çevre yolunun trafiğe sunacağı olumlu katkı anlatıldı. Bu iki çevre yolunun trafiğe getireceği olumlu katkı ifade edilirken, İzmir-Antalya noktasında ise geleceğe dönük büyük bir eksiklik olduğuna dikkatler çekildi.

 

Ağaçları zarar görmemesi için tünel yapılacak

 

Bu çerçevede bilhassa şehir trafiğini geleceğe hazırlamak amacıyla İzmir Yolu Kumkısık Mevkii'nden başlayıp yapılacak yeni çevre yoluyla Saruhan, Kadılar ve Gerzele Mahallesi'ne, buradan da askeri alanın içinden yeni bir yol ile geçilip Pamukkale Üniversitesi'nin güneyinden Antalya Yolu'na bağlanması düşünüldü. Ortalama 25 km'lik yeni çevre yolunun Çamlık Mevkii'nden geçişindeyse ağaçların olumsuz etki görmemesi için 1 km'lik tünel yapılacağı belirtildi. Bahsi geçen çevre yolunun hayata geçmesi ile beraber İzmir-Antalya-Ankara yolları arasında ciddi bir şehirlerarası transit geçiş yolunun sağlanacağı vurgulandı.

 

"Gelecek için hazırlanmalıyız"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptıkları ulaşım projeleri ile şehir trafiğini rahatlattıklarını ama gittikçe artan nüfus ve buna bağlı olarak araç sayısına karşı kenti geleceğe hazırlamak zorunda olduklarını belirtti. Köprülü kavşaklar, trafik yönetim sistemi, akıllı ulaşım uygulamaları gibi ulaşımı rahatlatmak amacıyla yapmış oldukları onlarca yatırımdan bahseden Başkan Osman Zolan, bugün trafiğin katlanabilir bir duruma geldiğini, ama gelecek için hazırlanmak gerektiğini, bunun için yeni çevre yolları yapmanın gerekliliğini, şehri geleceğe hazırlamak için bugünden projelere başladıklarını dile getirdi.

 

Şu an kullanılan askeri yoldan, Ulus Caddesi'ne oradan da Antalya yoluna ulaşımın rahat bir biçimde yapıldığını ama gelecekte artan araç ve nüfus sayısına bağlı olarak bu güzergahın yoğun trafiği taşıyamayacağını öngördüklerini söyleyen Başkan Osman Zolan, Merkezefendi'nin gittikçe nüfusunun arttığını, yeni çevre yolunun bugünden mutlaka planlanmasının gerekliliğini, bu çevre yolunun faaliyete geçtiğinde şehrin ulaşımının daha da rahatlayacağını belirtti.

 

Askeri alanla ilgili görüşmeler sürüyor

 

Askeri yolda meydana gelen bir kazanın Üçgen'e kadar etkilediğini bu sebeple bu yola alternatif çözümlerin bulunması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, proje ile alakalı tüm çalışmaların yapıldığını, gerek tünel gerekse yol ile alakalı planların hazır olduğunu söyledi. Çevre yolunun orman ve üniversiteyi alakadar eden bölümü ile alakalı meclis kararı aldıklarını da söyleyen Başkan Osman Zolan, askeri alan ile alakalı da görüşmelerin ve yazışmaların sürdüğünü, şimdiye dek kendilerinden desteklerini esirgemeyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.