Denizli İYİ Parti'de Vefa ve Liyakat!

Denizli İYİ Parti'de Vefa ve Liyakat!

Meral Akşener ‘’ Çoban ateşini Denizli’den yakıyoruz ‘’ demişti… Kendilerine cesurlar hareketi diye isim takan ve başladıkları günden beri siyaset arenasında olan İYİ Parti’nin ilk günlerine bir göz atalım.

A+A-



Meral Akşener Denizli’de ne demişti ?

Meral Akşener Denizli'de kürsüye çıktı, "Parası olanın siyaset yapacağı, parası olanın seçilebilecek yerlerden listeye gireceği dönem kapanacaktır. Liyakat sahibi olanlar siyaset yapacaktır. Hak edenler milletvekili listelerine girecektir. Kimseye vefasızlık yapılmayacaktır" dedi. Salon alkıştan yıkıldı. İnsanlar sevinçten birbirine sarıldı.

Hatırladınız mı ?

Şimdi Denizli İYİ Parti Milletvekili sıralamasına birlikte bakalım.

Yasin Öztürk, MHP’nin seçimle gelen son il başkanıyken görevden alındı yetmedi, atanan birisi ( 29 yıl ) partinin kapısının bile nereden açıldığını bilmeyen malum zat  geldi. Ne kadar Ülkücü varsa disipline sevk etti ve partiden attırdı… Sonra sen ben bizim oğlan hesabı yönetim kurulu üyelerinden bir çoğunun bile haberi olmadan bir kongre yapıldı ve il başkanı oldu. Hayırlı olsun... Konumuz o değil.

Konu şu;  İYİ Parti Genel Başkanı (o zaman parti henüz kurulmamış ve adı "Yeni Parti" diye dolaşıyordu) Meral Akşener'in, 'çoban ateşi' dediği siyasi arenaya ilk çıktığı yer Denizli. Çoban ateşini ilk yakanda Yasin Öztürk’tür. 1. sıraya gelmeye fazlasıyla hak etti.

Ayrıca sadece çoban ateşini Meral Akşener’le beraber yaktığı için değil. Yasin Öztürk, uzun zamandır siyasette donanımlı, hazır cevaplı, sert mizaçlı, fazlasıyla heyecanlı, davasını yaşayan ve yaşatan birisi. Parti içinde en ufak bir çatlak ses çıkmadan listenin başına oturdu. Meral Akşener’in yukarıda yazdığım söylemine tam uyan bir aday…

Şimdi tekrar Akşener’in sözüne geri dönelim ne diyor Akşener, ‘’Liyakat sahibi olanlar siyaset yapacaktır. Hak edenler milletvekili listelerine girecektir. Kimseye vefasızlık yapılmayacaktır." demişti. Demişti ama ne hikmetse Temel Başbuğ gibi efsane bir Belediye Başkanı ile tam altı kere Denizli Veteriner Hekimler Odası başkanlığını yapan Mehmet Ali Uzakgider’e vefa gösterilmedi, hakları teslim edilmedi. Sadece türbanlı diye ve adının önünde doktor (pratisyen) yazıyor diye ikinci sıraya yazarsanız seçimin sonucuna katlanırsınız… İllaki merkez partisi olacağız diye vefasızlık yaparsanız ‘’ Biçtiğini beğenmiyorsan ne ektiğine bakacaksın’’ derler… Bundan sonra demokrasiden, liyakattan, sadakattan ve en önemlisi de vefadan bahsedemezsiniz…

İkinci sıraya yazılan vatandaşın anlaşılmaz tavırları, kimseyi takmaması, daha şimdiden teşkilatlara yukarıdan bakan egolu hareketleri, kimseye ihtiyacım yok pozları ben nasılsa vekil oldum naraları…

LİYAKAT…HAK ETMEK…VEFASIZLIK…

İYİ Parti kurulduktan sonra Denizli’de teşkilatlanmalar başladı ve  4 ilçeye bayan ilçe başkanı atandı (Merkezefendi, Sarayköy, Bozkurt ve Babadağ  ilçeleri). Bu atanan 4 bayan ilçe başkanı aynı zamanda kurucu ilçe başkanı oldular. Daha sonra kongre sürecine girildi ve kongrelerde tekrar o  4 bayan ilçe başkanı güven tazeleyerek göreve geldiler.  Buraya kadar her şey normal seyrinde gitti.

Siyaset hizmet etme aracıdır, bir sanat veya meslek değildir. Ama ne yazık ki siyasete sirayet etmiş ve tedavisi mümkün olmayan bir hastalık var ki, ülkemizde siyaset yapanlar siyaseti meslek haline getirdiler. Sanırım bu böyle de devam edecek.

Milletvekili aday adayı müracaatları başladı ve kendisine güvenen istifa etti ve aday adayı oldu. Kimsede bir şey demedi, dememeli de. Şubat ayında yapılan 1.olağan kongrede Merkezefendi ilçe başkanlığına seçilen  Şule Türkaslan’da aday adayı olmak için son gün görevinden istifa etti ve 21 Mayıs’ta açıklanan Milletvekili adayları sıralamasında 2.sıraya geldi. Listenin 3. Sırasına yazılan Demokrat Parti kökenli Nafiz Öz’ü tanımadığım için liyakatını ve bunu hak edip etmediğini bilmem bir yorum da yapmak istemem.

Şimdi listeyi tekrar geri dönelim ve gözden geçirelim 4. sırada Temel Başbuğ ve 5. sırada Mehmet Ali Uzakgider. Temel Başbuğ yıllarca devletin en üst kademelerinde Ankara’da bürokratlık yapmış, iki dönem Buldan belediye başkanlığı yapmış inandığı davaya zerre kadar zarar vermemiş siyasi kariyeri ve donanımlı olduğunu bütün Denizli şahit.

Mehmet Ali Uzakgider  35 sene gibi uzun bir zaman memurluk yapmış, sadece Ülkücü olduğu için oradan oraya sürülmüş, bütün hakları elinden alınmış, hakkı ve liyakatı olduğu halde daire müdürü yapılmamış olmasına rağmen uzun seneler Denizli Veterinerler Odası başkanlığı yapmış bir hekim. Memurken görevinden istifa etmiş, MHP’den milletvekili adayı olmuş hak ettiği yere yazılmadığından dolayı memurluğa zar zor geri dönebilmiştir. Şimdi görevdeyken yine istifa etmiş ‘’ben milletime borcumu ödemek istiyorum’’ diye aday adayı olmuş. Gelinen nokta yine 5.sıra…

ŞİMDİ ASIL MESELEYE GELELİM…

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Denizli’de İYİ Partiye 2 Milletvekilliği gözü ile bakılırken açıklanan listede Meral Akşener’in dediği gibi  ‘’Liyakatlı olanlar listelere girecek, ahde vefa gösterilecek ‘’ dedi. Ama ahde vefayı göremeyen Ülkücüler ne yapacak acaba?  2.sırada Temel Başbuğ veya Mehmet Ali Uzakgider olsaydı… Nasıl olurdu ? Tavaslı Mehmet Ali Uzakgider ve Buldanlı Temel Başbuğ’a gönül verenler ne yapacak?  Tavas, Kale, Serinhisar, Acıpayam, Beyağaç diğer taraftan Buldan, Sarayköy, Babadağ ve Güney’li  İYİ Parti seçmeni ne yapacak ? Bekleyip göreceğiz...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.