Denizli FETÖ Davasında İlginç Savunma

Denizli FETÖ Davasında İlginç Savunma

Denizli ilinde FETÖ’nün emniyet oluşumuna karşı gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde haklarında dava açılan 23'ü tutuklu olmak üzere 44 sanığın yargılanması sürdü.

A+A-

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Kongre ve Kültür Merkezi'nde bulunan salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları katılımda bulundu.

İddia makamı Cumhuriyet Savcısının esas ile alakalı mütalaasına karşı savunmasını yapan sanıklar suçlamaları kabul etmeyip tahliyelerini istediler.

Tutuklu sanıklardan eski komiser yardımcısı Önder Uzun, kendisi ile alakalı suçlamaları kabul etmedi ve 15 Temmuz gecesinde eşinin tedavisi için Ankara iline gitmek üzere yola çıktıklarını, daha sonra Çivril Emniyet Amirliğindeki görevine döndüğünü iddia etti.

Denizli eski Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Suphi Engin de mütalaaya katılmadığını ifade ederek, kripto uygulama ByLock’u indirmediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

VERİLER YANLIŞ

Telefonunda programı kullandığı ile alakalı bir izin ya da emarenin olmadığını iddia eden Engin, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin ByLock'un örgüt üyeliğine delil sayılabilmesi için her türlü şüpheden uzak biçimde bunun kullanıldığının ispatının gerektiği ile alakalı karar verdiğini, BTK'dan alınan raporların yanlışı ve gerçek dışı olduğunu, kullandığına dair delil olamayacağını öne sürdü.

Havaalanında gözaltına alınmasının da örgüte üye olduğunun delili olamayacağını iddia eden Engin, Yurt dışına kaçma girişiminin olmadığını, eğitimi konusunda aile olarak baskı yaptıkları ve 17 Temmuz'daki görüşmelerinde intihar eğilimi olan Almanya'daki oğlunun yanına gitmek için 18 Temmuz'da havaalanında olduğunu, bir günlük acil gitmesi gerektiğinden verilecek cezayı göze aldığını, kendi eyleminin kaçma olarak değerlendirilemeyeceğini, 22 aydır tutuklu olduğunu, sağlık sorunları olduğunu ve  Allah'a emanet yaşadığını belirterek,  beraatini istedi.

Eski özel kalem amiri Yusuf Abur da, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, 15 Temmuz'da senelik izinde Aksaray'da babasının evinde olduğunu ve darbe teşebbüsüne karşı meydanlara çıktıklarını iddia etti.  ByLock kullandığı iddialarını da reddeden Abur, ByLock raporunun yanlış, çelişkili ve tutarsız olduğunu iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.