Denizli FETÖ Davasında Ara Karar

Denizli FETÖ Davasında Ara Karar

Denizli ilinde, FETÖ/PDY'ye mali yardım yaptığı ve örgütün kent yapılanması ile alakalı yapılan operasyondan sonra haklarında dava açılan, içlerinde Ticaret Odası eski Başkanı Necdet Özer'in de olduğu 23'ü tutuklu, 3'ü kaçak, 68 sanığın yargılandığı davad

A+A-

Duruşmada, tutuklu sanıklardan, İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Adem Oklu'nun adli kontrol koşulu ile tahliyesi kararı alındı.

Kabul Etmediler

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi için oluşturulan Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda yapılan davanın 29. celsesine, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve sanıkların yakınları katılımda bulundular.  Ara karardan önce sanıklar, mahkemeye sunulan belgeler ve dijital materyaller ile alakalı savunmalarını yaptılar. Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyip, tahliyelerini istediler.

Kırmızı Bülten Çıkarıldı

Mahkeme heyeti, kaçak sanıklar Merten Söylemez, İbrahim Halil Kırgil ve Mustafa Muhammet Günay ile duruşmalara katılmayan tutuksuz sanık Tarık Edirneli'nin kırmızı bülten ile aranmaları için Adalet Bakanlığı'na yazı gönderilmesine kararını aldı. Ayrıca, bazı sanıkların kayyuma devredilen şirketleri üzerindeki el koyma ve tedbir kararlarının kaldırılması isteği de kabul edilmedi.  Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan, İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Adem Oklu'nun adli kontrol koşulu ile tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 13 Temmuz 2018'e ertelendi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.