Denizli Devlet Hastanesinde Mobbing Var mı?

Denizli Devlet Hastanesinde Mobbing Var mı?

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Denizli Devlet Hastanesinde yaşananlar ile alakalı Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya bir soru önergesi verdi.

A+A-

Öztürk soru önergesinde, Denizli’de bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün Türk Sağlık-Sen’e üye kişilerin sosyal medya hesaplarındaki bazı paylaşımlarından dolayı ve bazı sendika üyelerine bu paylaşımlardaki yorumlarından dolayı soruşturma açtığı bilgisine ulaştıklarını ifade etti ve şu soruları yöneltti:

Buna göre;

1- Türk Sağlık-Sen üyelerinin sosyal medya hesaplarındaki bazı paylaşımları sebebiyle haklarında soruşturma açıldığı iddiaları doğru mudur?

2- Kaç kişi hakkında soruşturma açılmış, savunma istenmiştir?

3- İdari soruşturma veya ön inceleme soruşturması ve araştırmasının hukuki dayanağı nedir?

4- İdari soruşturmaya mevzu olan karşı mağduru kimdir?

5- Sağlık İl Müdürü Berna Öztürk’ün yine aynı kişilere karşı mobbing uyguladığı iddiaları doğru mudur? Bu konuda bir soruşturma açılmış mıdır?

6- Sağlık İl Müdürü Berna Öztürk’ün Türk Sağlık-Sen çalışanlarından bazılarını Çameli ilçesine sürgün etmekle tehdit ettiği iddiaları doğru mudur?

7- Bu tehdit ve baskılara şahit olan Türk Sağlık Sen üyesi olmayan doktorların ifadeye çağrılmaması iddiaları doğru mudur?

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.