Denizli'deki olaylarda yerel basına yayın yasağı

Denizli'deki olaylarda yerel basına yayın yasağı

Denizli'nin Kale ilçesinde dün yaşanan olayların ardından Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada yerel basına yayın yasağı getirildi.

A+A-

Denizli'nin Kale ilçesinde dün yaşanan olayların ardından Denizli Valiliği'nden bir açıklama geldi.

 

İlçede gerginliğin had safhaya ulaştığı gece saatlerinde Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilçe genelinde yayın yasağı getirildiği belirtildi. Yetkililerden gelen açıklamalar sonrasında öfkeli kalabalığın evlere dağıldığı ifade edildi.

 

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada "Basın Yayın organlarında çıkan “Kale’den İğrenç Haber” başlıklı haberlere ilişkin olarak kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi ile alakalı olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

 

Söz konusu olaya ilişkin Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi ve gizliliğin ihlal edilmemesi için Kale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, Kale Sulh Ceza Hakimliği’nin 10/10/2018 tarih ve 2018/186 değişik iş nolu Kararı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar söz konusu olay hakkında her türlü yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir.

 

Halen devam etmekte olan soruşturma süreci ve bundan sonraki gelişmeler, Valiliğimizce titizlikle takip edilmektedir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.