Denizli'deki 900 kiloluk danaya büyük ilgi

Denizli'deki 900 kiloluk danaya büyük ilgi

Denizli'de kurbanlık pazarındaki 900 kg ağırlığındaki dana vatandaşların ilgi odağı oldu.

A+A-

Denizli'de kurbanlık pazarı yine büyük ilgi görüyor. 900 kg ağırlığındaki kurbanlık dana ilginin odak merkezi olurken fiyatı da adeta el yakıyor.

Kent içerisinde besicilik yapanların yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafından getirilen kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanlar, Eskihisar Mahallesi'ndeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda satışa çıktı. Bayrama az bir zaman kala hafta sonu olması nedeni ile kurbanlık pazarı yoğun ilgi gördü. Kurbanlık hayvanların sağlık durumları yakından incelenirken esnaf sıkı bir pazarlığı da ihmal etmiyor.

Pazar büyükbaş hayvanlar 6 bin lira küçükbaş hayvanlar ise bin liradan başlayan fiyatlardan gidiyor. Pazarın en gözde ismi ise 900 kg ağırlığında olan dana oldukça büyük ilgi görüyor. Ağrı'dan getirdiği 33 büyükbaş hayvanı satışa sunduğunu söyleyen Nurettin Pekel, bayram yaklaştıkça pazarın daha da hareketleneceğine dikkat çekiyor.

Kalabalığın son derece sevindirici olduğunu belirten Pekel, geçen yıllara göre fiyatların biraz daha pahalı olduğunu ancak her keseye uygun kurbanlığında bu pazar olduğunu ifade etti. Kurbanlık pazarını gezen vatandaşlar fiyatlar konusunda araştırmalarına devam ederken satıcıların sundukları fiyatlardan da oldukça yakındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.