Denizli'de Kar Durdu, Soğuk Dondurdu!

Denizli'de Kar Durdu, Soğuk Dondurdu!

Denizli'de geçen pazartesi gününden itibaren süren kar yağışı, dün akşam yerini soğuk havaya bıraktı.

A+A-

Kent merkezindeki hava sıcaklığı gece eksi 8 dereceye kadar düşerken, en düşük sıcaklık ise eksi 22 dereceyle Çardak İlçesi'nde ölçüldü. 1964 yılında kent merkezinde ölçülen eksi 10 derecenin ardından en soğuk gecenin yaşadığı belirtildi. Çardak ve Babadağ ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yarın (cuma) da tatil olduğu duyuruldu. Valilik, aşırı soğuklar ve zirai don riski nedeniyle üreticileri uyardı.

 

Günlerdir özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yoğun yağış sonrası kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 60 santimetreye kadar ulaştı. Dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışı sona ererken, aşırı soğuklar buzlanmalara yol açtı. Bugün kent merkezi ve ilçelerinde okullar tatil olurken, Çardak ve Babadağ ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yarın (cuma) da tatil edildiği duyuruldu.

 

BÖLGEDEKİ KARAYOLLARI AÇIK

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile ilçe belediyelerince koordineli yürütülen, çoğu eskiden köy olan mahalle yolları için bir süredir yapılan çalışmaların aralıksız sürüdüğü bildirildi. Kentin sınırlarından geçen karayollarında ise trafiğe kapalı yolun bulunmadığı belirtildi. Denizli-İzmir ve Denizli-Ankara karayollarının trafiğe açık olduğu kaydedildi. Sadece Denizli- Antalya Karayolu'nun Cankurtaran Mevkii'ndeki buzlanma nedeniyle zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçlar ile ağır tonajlı TIR'ların geçişine izin verilmediği bildirildi.

 

BUZLANAN YOLLAR YARALADI

 

Kent merkezinde birçok mahalle ve sokakta buzlanma nedeniyle vatandaşlar sıkıntılı anlar da yaşadı. Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne son iki günde 350 kişinin düşmeye bağlı zedelenme ve kırık şikayetiyle başvuru yaptığı öğrenildi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi yoğun kar ve buzlanma nedeniyle belediye otobüslerinde bazı hatların güzergahını değiştirdi, otobüslerin ana caddelerden geçmesi sağlandı. Kentin bazı bölgelerinde elektrik kesintileri oldu. Birçok vatandaş doğalgaz kullandığı için aydınlatmanın yanı sıra ısınma sorunu da yaşandı. AYDEM Genel Müdürü Mesut Güzel, yoğun kar yağışının ağaçların dallarının kırılmasına, elektrik tellerinin kopmasına neden olduğunu belirterek, arızaları bölgeleri gidermek için çevre illerdeki ekiplerden takviye aldıklarını ve 24 saat aralıksız çalışma yürüttüklerini belirtti.

 

ZİRAİ DON UYARISI

 

Denizli Valiliği, soğuk havanın bugün de etkisini sürdüreceğini il merkezinde eksi 10, Çameli gibi yüksek ilçelerde hava soğukluğunun eksi 18 dereceye kadar düşeceğinin öğrenildiğini açıkladı. Valilik, tarım üreticileri için zirai don uyarısı yaptı. Ayrıca vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları önerildi. Kar ve soğuk hayatı olumsuz etkilerken, üç günden bu yana okulları tatil edilen öğrenciler de karın keyfini çıkardı. Kartopu oynayıp, kardan adam yaptı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.