Denizli'de inşaat işçisiydi! Şimdi Japonya'da servet sahibi

Denizli'de inşaat işçisiydi! Şimdi Japonya'da servet sahibi

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir otelde inşaat işçisi olarak çalışırken 300 dolara ineğini satarak Japonya'ya giden 42 yaşındaki Abdullah Arpa şimdiler servet sahibi oldu.

A+A-

Denizli'de otel inşaatlarında çalıştığı esnada inek satın alan Abdullah Arpa adlı vatandaşın azmi onu Japonya'da havayolu şirketi sahibi oldu.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde otel inşaatlarında çalışırken ailesi için inek satarak 1995 senesinde 300 dolar ile Japonya'ya giden Abdullah Arpa adlı vatandaş pilot eğitimini tamamladıktan hemen sonra kendi şirketini kurmak için kolları sıvadı. İlkokul diploması bile olmayan Arpa, şimdilerde uçak simülatörlerinde pilotlara eğitmenlik yaparken kendi şirketinin jetini de alarak servetine servet kattı.

Aslen Vanlı olan 42 yaşındaki Abdullah Arpa, meslek hayatına ilk olarak bulaşıkçılık ve ayakkabı boyacılığı ile başladı. İlkokuldan mezun bile olamayan Arpa'nın 21 kardeşi bulunuyordu. Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir otelin inşaatında çalışmaya başlayan Arpa, bir yandan da kendisini geliştirerek İngilizce öğrenmeye karar verdi.

1995 senesinde ailesi için aldığı ineği satarak 300 dolarla Japonya'nın yolunu tuttu. Orada bir süre parklarda yatan Arpa, bir Japon sayesinde kendisine iş buldu. Arpa, "Yanımdaki 300 dolarla uçağa binerek 12 saat boyunca yolculuk yaptım. Hiçbir şey yemden günlerce aç kaldım. Kalacak yerim olmadığımdan bir süre parklarda yattım. Bana iş bulan Japon'a bir aylık maaşımı verdim. Para kazanmaya başlayınca Türk restoranı açtım ve daha sonrasında bir barım oldu." dedi.

Denizli Servet

Şimdi Servet Sahibi

Evli ve 1 çocuk babası olan Abdullah Arpa, restoranlarını ve barını satarak ABD'nin Hawaii Eyaleti'ne giderek pilotluk eğitimi almaya karar verdi. Bir süre bu bölgede yolcu taşıdı. Daha sonrasında Japonya'ya geri dönen Arpa, 3 arkadaşı ile beraber bir uçak satın aldı. Arpa, "Uçağımın düşmesinden sonra bu inadımdan vazgeçmedim. Özel bir şirkette pilot olmaya karar verdim. Boeing 747-400 yolcu uçağı eğitmen lisansımı aldıktan sonra yolcu taşımaya devam ettim." ifadelerini kullandı.

Arpa açıklamasının devamında, "Kurduğum şirkette Japonlara pilotluk eğitimi verdim. 50'nin üzerinde öğrencime pilotaj eğitimi vermekteyim. Bazı alışveriş merkezlerim bulunuyor. Hayallerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Eskiden inşaatlarda amelelik yapıyordum, şimdi pilotluk eğitimi veriyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.