Denizli'de Doğu Türkistan Rüzgarı Esti

Denizli'de Doğu Türkistan Rüzgarı Esti

Denizli'de Doğu Türkistan Rüzgarı Esti

A+A-

Türkiye’nin Ege bölgesi’nde yer alan önemli merkezlerinden Denizli’de Doğu Türkistan  için  bir günde 3 etkinlik gerçekleştirildi ve kent’te adeta Doğu Türkistan rüzgarı esti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 3.kez gerçekleştirilen Kent Şairler Topluluğu,Uluslar arası 3.Yaren Şairler şöleni’ne davet üzerine katılan Doğu Türkistanlı Şaire Nurala Göktürk bir günde 3 etkinliğe katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Göktürk,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’a Gökbayrak ve Doppa Hediye Etti

15 Aralık Cuma günü kente gelen şairler Denizli Kent Şairler Topluluğu Başkanının öncülüğünde topluca Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında Doğu Türkistanlı şaire Nurale Göktürk Belediye Başkanı Zolan’a Doğu Türkistan’ın ay yıldızlı Gökbayrağı ile Uygur Türklerinin özgün ve Milli Başlığı Doppa hediye etti ve Doğu Türkistanlı Soydaşlarımızın selamlarını ve iyi dilekelerini iletti ve kendilerine Doğu Türkistan’in son durumu hakkında kısaca bilgiler takdim ederek teşekkürlerini ifade etti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı’nına Ziyaret

Daha sonra Renizli 3. Yaren Şairler Şöleni etkinliğine katılan Şairler gurubu ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire başkanlığı topluca ziyaret edildi. Şaire Nurale Göktürk bu ziyaret esnasında da Kültür İşleri Daire Başakanı Sayın Gökbayrak ve geleneksel Uygur doppası takdim etti ve Doğu Türkistanlı Kardeşlerinin selamlarını takdim ederek teşekkürlerini bildirdi.

تۈركىيەنىڭ دەنىزلى شەھىرىدىكى ئۇيغۇرلارنى تونۇشتۇرۇش پائالىيىتىدىن بىر كۆرۈنۈش. 2017-يىلى ئۆكتەبىر. دەنىزلى، تۈركىيە.

Denizli Öğretmen Lisesi’nde Doğu Türkistan Konferansı

Doğu Türkistanlı Şaire Nurale Göktürk’ün Uluslar arası 3.Yaren Şiir Şöleni’ne katılacağını haber alan Denizli Lütfi Ege  Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü hazırlıklar yaptığı,Okul girişinin ve salonunun duvarlarına Doğu Türkistan’ın ayyıldızlı götbayraklar Dünya Uygur Kurultayı sabık başkanı ve Rabia Kadır hanım, ile  kendisinin resim ve şiirleri ile süsledikleri görüldü.

Ayrıca,duvarlara Doğu Türkistan’a ait resimler ve Doğu Türkistan hakkında yazılmış makaleler ve söylenmiş sözlere de yer verilmişti. Okulu Müdürlüğü kendisini Doğu Türkistan konusunda Konferans vermesi için Okul’a davet etti.Okul toplantı salonunda Okul Müdürü,öğretmenler ve öğrencilerden yaklaşık 700 kişiden oluşan topluluğa bir konferans verdi,Şaire Göktürk konferansına kendi yazdığı “Biz Kimleriz ?” adlı şiirini okuyarak başladı. Daha sonra Doğu Türkistan Türklerinin günümüzdeki dramatik durumu ile Çin’in baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarından örnekler verdi.Daha sonra bir Türk Şairi’nin “Uzakta bir köy var- Bizler bu uzaktakı köyümüze gitmesek ve gelemesek de o köy bizim köyümüzdür.” Şiirini seslendirerek öğrencilere hitaben , “Sevgili Öğrenciler , Gitmediğimiz-gidemediğimiz bu köy sizlerin Türk Milletinin  köyü’dür, ana yurdudur .” ifadesi öğrencilerin müthiş alkışları ile karşılandı ve duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.Yaklaşık 2 saat süren bu etkinlik bu günün anısına takdim edilen karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Şaire Göktürk : Okulu’muzun ve Öğrencilerimizin Olağanüstü İlgisinden Çok Duygulandım.

Şaire Nurale Göktürk ,Denizli Lütfi Ege Anadolu Lisesi’ndeki Konferansla ilgili olarak sosyal medyadaki kişisel hesabında duygularını şöyle paylaştı ;

Denizli Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi salonu tıklım tıklım dolu idi. Yakalaşık 700 kişiden oluşan  Öğretmen ve Öğrencilerilerimize Doğu Türkistan’ı ve ve vatanımızdan başlayan Göç Hikayelerini anlattık. Okul Müdürlüğü ve değerli öğretmen ve öğrencilerimiz çok özel hazırlıklar yapmışlar ve şahsımızda Doğu Türkistanlı kardeşlerine yüreklerini açtılar ve bizleri bağırlarına bastılar.Önceden hazırlanan Şiirlerimin yer aldığı panoları görünce çok duygulandım. Seslendirdiğim “ Bayramsız Sabahlara “ adlı Şiirimi okurken ve program süresince öğrencilerin bana gösterdikleri olağanüstü alaka ve  sık sık ayakta yaptığı alkışlar salonda yankılanınca içimde tarifsiz  bir mutluluk ve sıcak bir ateşin yayıldığını hissettim.

Bana Denizli’ Şehrimizde de bu güzel ilgi ve kardeşlik duygularını tattıran ve bu güzel duyguları yaşamamızı nasip eden Allah’ıma hamdu senalar olsun. şükürler olsun, Bu güzel ve anlamlı çalışmalara imza atan Gönüldaşlarımızdan  Allah razı olsun.

Otomatik alternatif metin yok.

  “Öğretmen lisesi Müdür Yardımcısı Arslan : Çok Yararlı ve Çok Güzel Bir Etkinlik Oldu

Özgür Asya radyosuna Okullarındaki bu etkinliği değerlendiren Denizli Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Saadet Arslan,Okullarındaki bu etkinliğin çok güzel geçtiğini kendilerinin ve öğrenciler için çok yararlı olduğunu ve Doğu Türkistan hakkında yeni ve daha çok bilgi edindiklerini belirterek şöyle konuştu ; “ Biz Doğu Türkistanlı Şaire Nuaale Göktürk hanımı çalışmalarından ve sosyal medyadaki paylaşımlarından tanıyorduk.Denizli Uluslar arası 3.Yaren Şairler Şöleni’ne katılacağını biliyorduk ve bunun için bazı hazirlikler yaparak kendisini okulumuza Doğu Türkistan konsunda Konferans vermesi için davet ettik.Doğu Türkistan’ı ve orada yaşayan Kardeşlerimiz hakkında bilgimiz vardı ve medya’ya yansıyanlardan ancak habierimiz vardı.Ancak.Doğu Türkistan’i bir Doğu Türkistanlı Kardeşimizin ağzından duymak ve ondan bilgi almak daha etkili olur diye düşündük ve bu konferansı tertip ettik. Elbetteki bu ülkedeki baskı ve zulümden kaçarak yurt dışına çıkan bir Uygur Kardeşimizin bizzat bu ülkedeki baskı ve zulmü dinlemek daha anlamlı olmaktadır.

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

Uygur Şaire Nurale Göktürk Hanımın Adı Okulumuza Verildi

Özgür Asya Radyosuna açıklamalarını sürdüren Denizli Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Saadet Arslan hanım sözlerini şöyle sürdürdü ; Denizli’de Uluslar arası Yaren Şairler Şölenini tertip eden Büyükşehir Belediyemiz,her Okula şehrimize gelen bir şair’i yönlendirdı.Bize de Uygur Şaire Nurale Göktürk Hanım isabet etti.Bu durumdan son derece mutluyuz.Kerdisine çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Doğu Türkistanlı Gazeteci ve Yazar Kaşgarlı : Nurale Hanım  ile Gurur Duyuyoruz

Ankara’da Trt.Türkiye’nin sesi radyosu Uygurca bölümünde çalışan Doğu Türkistanlı yazar ve gazeteci Mirkamil Kaşgarlı Denizli’deki bu faaliyet hakkında şöyle konuştu ;

Nurale Göktürk hanım Doğu Türkistan’dan çok küçük yaşlarda ayrılmış olmasına rağmen ana vatanını asla unutmuyor.Kendisini yakından takip ediyoruz.Ülkesinin özgürlüğü ve mazlum Milletinin esaretten kurtulması yolundaki mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor.Bunun için kendisine teşekkür ediyorum ve kendisi ile gurur duyduğumu ifade ediyorum.”dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.