Denizli'de Dereler Taştı Hasar Çok Büyük'

Denizli'de Dereler Taştı Hasar Çok Büyük'

Denizli'de dereler taştı, evleri su bastı, tarım arazileri zarar gördü

A+A-

DENİZLİ'de iki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, evleri su bastı tarım arazileri zarar gördü. Denizli'nin Honaz, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde sağanak yağış özellikle tarım arazilerinde büyük hasara neden oldu. Yağış nedeniyle dereler taştı, derelerin kenarındaki evler ve işyerleri ile hayvan barınakları su altında kaldı. 


Honaz İlçesi Kocabaş Mahallesi'ndeki Aksu Deresi, Sarayköy İlçesi'ndeki Büyük Menderes Nehri ile Acıpayam İlçesi'ndeki Dalaman Çayı taştı. Taşkınlar nedeniyle dere kenarlarındaki evlerin bahçeleri suyla doldu, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Denizli-Afyonkarahisar arasında yük taşıyan tren, hemzemin geçidin su ve mille kaplanması nedeniyle bir süre sefer yapamadı. Belediye ekipleri, su taşkınlarını önlemek için iş makineleriyle bent kurdu. 


YARDIM İSTEDİLER


Kocabaş Mahallesi'nde çiftçilik yapan Hasan Derin, sel suyu nedeniyle tarım arazilerinin su altında kaldığını belirterek, "Dün geceden bu yana etkili olan yağışın ardından evlerimiz ve tarım arazilerimiz sular altında kaldı. Gece geç saatlere kadar çalışmalar devam etti. Yol kenarlarına bent çekildi. Bent çekilmese evlerin çoğunu sel alırdı. Tren yolunu da su bastı. Bir süre tren yolu da kapandı. Selden dolayı zararımız çok büyük. Bağlar, elma ağaçları gitti" dedi.


Evi su altında kalan Emir Ayşe Bilgin ise, "Sel bir anda geldi. Ekipleri çağırdık. Neyimiz varsa battı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Komşular yardım etti. İtfaiye bizi evden çıkardı. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.


Dere yakınındaki bazı yollar ile köprüler de taşkınlar nedeniyle zarar görerek yıkıldı, bazıları ise büyük zarar gördü. Tarım Müdürlüğü ekipleri taşkın yaşanan bölgelere giderek zarar tespit çalışmalarına başladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.