Denizli'de Bir Günde 3 Felaket Yaşadı

Denizli'de Bir Günde 3 Felaket Yaşadı

Son 24 saatte Denizli'de felaket üstüne felaket yaşandı. OSB'de Fabrika yangını, Sarayköy'de orman yangını, Sarayköy'de Tır faciası...

A+A-

Dün sabah

Denizli Ankara yolu üzerinde bulunan Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nin karşısında bulunan atık ambalaj firmasında yangın çıktı. Yangın sonrası işyerinin büyük hasar aldığı belirtildi. Atık firmasında bulunan malzemelerin yangının hızlanmasına etki ettiği ifade edildi.

Dün Sabah saatlerinde Organize Sanayi bölgesinde bir plastik fabrikasında çıkan yangının ardından Denizli şimdi de orman yangını ile mücadele ediyor.

Dün Sabah

Sarayköy’e bağlı kabaağaç Mahallesi yakınlarında çıkan yangının yakınlarındaki Tekkeköy’e doğru, rüzgarında etkisiyle hızla büyüdüğü öğrenildi. Yaklaşık 150 hektarlık alana yayılan yangına, Orman Bölge müdürlüğü bünyesindeki iki yangın uçağının müdahaleye devam ediyor.

Dün Gece

Yangına iş makinesi taşıdığı öğrenilen bir TIR ile LPG yüklü başka bir TIR çarpıştı, tanker patladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ayrıntıları açıkladı, “Dağdaki ateş, ocaklara düştü, çok üzgünüz” dedi. Sarayköy’de gece saatlerinde yangınlar ve patlamalar peşpeşe geldi. Orman yangını bölgesinde iş makinesi götüren ve İzmir istikametinde ilerleyen TIR, karşı yönden gelen gelen LPG yüklü başka bir TIR ile çarpıştı.Aynı istikamette ilerleyen otomobil de TIR’a arkadan çarptı.

Kazadan kısa süre sonra LPG tankı büyük bir gürültüyle patladı. Patlamayla metrelerce yukarıya alevler yükseldi, sıcaklığı yüzlerce metre ileriye gitti. Patlama sonrası tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Bir süre kimsenin yaklaşamadığı yangın itfaiye ekiplerinin gelmesiyle söndürüldü. Sogutma çalışması saatler sürdü.

Olay yerine gelen Belediye Başkanı Osman Zolan patlamayla ilgili detayları verdi. Başkan Zolan, Büyükşehir "Ne yazık ki üç görev şehidimiz var" dedi. Ayrıca biri çocuk, biri kadın üç kişinin kayıp olduğunu ve bölgede arandığını açıklayan Başkan Zolan, “Dağdaki ateş ne yazık ki evlere düştü. Çok üzğünüz. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi. Kazada 2’si ağır 5 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.