Denizli'de 1844 İşyerine Uygulandı

Denizli'de 1844 İşyerine Uygulandı

4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununda Kurumun görevleri arasında “İşgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunu oluşturmak ve Kurul çalışmalarını koordine etmek

A+A-

Bu maddeye göre Genel Müdürlük ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik gereği Kurum işgücü piyasası araştırmaları yapabilmekte veya yaptırabilmektedirler.

 

Denizli ilindeki işgücü yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, il düzeyinde ihtiyaç duyulan işgücü için istenen eğitim ve beceri durumları, işverenlerin temininde zorluk çektikleri meslekler ve temin etmekte zorluk çekme sebepleri, işgücü piyasasında mesleki değişim eğilimlerini derlemek amaçları ile 22 sorudan meydana gelen bir anket uygulanmaktadır. Bilhassa işgücünün talep yönünün ve gelecek kısa zamanda işgücünün eğilimlerinin ölçülmesi, ihtiyaç duyulan işgücünün eğitim ve becerilerinin belirlenerek, işgücü arzı ve talebi arasındaki dengesizliğin hangi şartlarda ortadan kalkabileceğinin tespit edilmesi ve bu dengesizliğin giderilmesine yardımcı olacak politika ve önerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. İl düzeyinde açılacak olan mesleki ve örgün eğitim kurumları ile bunlara bağlı bölümlerinin tespit edilmesine katkı yapılması ve iş piyasası verilerinin sağlıklı bir biçimde yorumlanması ana hedefler arasındadır.

 

Denizli genelinde 02 Nisan 2018 –11 Mayıs 2018 tarihlerinde 17 farklı sektör dikkatlere alınıp yapılan çalışmalarda; 20 kişi ve daha fazla çalışana sahip 1.601 işyerine, 20 kişiden az çalışan olan 243 işyerine olmak üzere toplamda 1844 işyerine İş ve Meslek Danışmanları tarafından yüzyüze görüşme yöntemi ile anket uygulanmaktadır. Tahminlere göre araştırma sonuçları Ekim ayı içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.                                                                                                                                                                  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.