Demokrasinin Temel Taşı

Demokrasinin Temel Taşı

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker 24 Temmuz Basın Bayramı münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

24 Temmuz tarihinin Türk basını adında bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Varlıker,  gazetelere uygulanmış olan sansürün kaldırılmasının 110. yıldönümü olan 24 Temmuz’un, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Basın Günü” olarak kutlandığını dile getirdi.

Aydınlatıcı ve yol gösterici işlevi ile basının, çağdaş demokrasinin temel taşlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Başkan Varlıker,  en zor koşullarda görevlerini yerine getirmiş olan gazetecilerin ise demokrasinin olmazsa olamazları olduğunu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun meydana gelişinde tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın mühim bir yeri olduğunu, tarihin tüm dönemlerinde, gecesini gündüzüne katıp, halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaçlayan gazetecilerin daha iyi şartlarda mesleklerini icra edebilmelerinin en büyük dilekleri olduğunu ifade etti.

Daha Tarafsız Daha Özgür

Varlıker, basın emekçilerinin daha tarafsız ve daha üretken çalışabilmesinin, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış olan kısıtlamaların olmadığı, ekonomik ve yönetimsel güçlüklerin yaşanmadığı bir ortam ile ancak mümkün olabileceğini, çalışmaları daha özgür şartlarda sürdürebildikleri, görüşlerini özgür bir şekilde ifade edebildikleri, yaptıkları haberlerden ötürü tutuklanmadıkları, cezaevlerinde tutulmadıkları bir ülkenin herkes için en mühim istek olduğunu dile getirdi.

Başkan Varlık yukarda bahsettiği durumların olması halinde işte o zaman gerçekten de bu sansürsüz en güzel ve özel günün “Basın Bayramı” olarak kutlanacağını sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.