Demokrasinin Temel Taşı

Demokrasinin Temel Taşı

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebeti ile şu açıklamayı yaptı:

A+A-

Özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla, gazetecilerimize sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, çağdaş demokrasinin temel taşlarından biridir. En zor şartlarda görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz ise demokrasinin olmazsa olamazıdır. Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır.

En Büyük Dilek

Tarihin her döneminde, gecesini gündüzüne katarak, halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen gazetecilerimizin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir.

Basın emekçilerimizin daha tarafsız ve daha üretken çalışabilmesi, halkın haber alma özgürlüğüne yapılan kısıtlamaların olmadığı, ekonomik ve yönetimsel zorlukların olmadığı bir ortam ile ancak ve ancak mümkün olabilir.

Çalışmalarını daha özgür koşullarda yürütebildikleri, görüşlerini özgürce ifade edebildikleri, yaptıkları haberlerden dolayı tutuklanmadıkları, cezaevlerinde tutulmadıkları bir ülke hepimizin en önemli isteğidir. İşte o zaman gerçekten de bu özel gün “Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanacaktır.

Siyaset hayatım boyunca, emekçi gazeteci arkadaşlarım ile dostluğumuz baki, saygım ve sevgim ise sonsuz olacaktır.

Denizlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan çok değerli basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.

                                                                                    

                                                                      

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.