Daha Temiz Bir Acıpayam

Daha Temiz Bir Acıpayam

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Acıpayam ilçesinin en mühim gereksinimleri arasında olan atıksu arıtma tesisini tamamlayıp, hizmete sundu.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Acıpayam ilçesinin en mühim ihtiyaçları arasında olan Acıpayam Atıksu Arıtma Tesisi'ni tamamlayarak faaliyete sundu. 27.600 metrekare alan kurulu tesisteki arıtılacak atık suyun günlük ortalama debisinin 3.600 metreküp olacağı ifade edilirken, tesisin bölgesel arıtma niteliğinde olduğu vurgulandı.

 

Betonarme biyolojik atıksu ileri arıtma tesisi olarak yapılan Acıpayam Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde atık suyun sulama suyu standartlarını sağlayacak biçimde arıtıldığı, buradaki atık suların fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirildiği ardından bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılıp deşarj edildiği dile getirildi.

 

Dalaman Çayı adına çok önemli bir yatırım

 

Acıpayam Atıksu Arıtma Tesisinin Batı Akdeniz Havzası'nda olan Dalaman Çayı'nı kentsel atıksu kirliliğinin engellenmesi için yapılan önemli bir ileri biyolojik arıtma tesisi olduğu belirtilirken, Acıpayam merkez mahallelerinin yanında, Alaaddin Mahallesi, Oğuz Mahallesi ve Kırca Mahallelerinin de atık sularının  bu tesise arıtılacağı söylendi.

 

"Daha temiz bir Denizli için"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin Acıpayam, Denizli ve bölge için çok mühim bir yatırım olduğunu belirterek, amaçlarının ihtiyaç olan tüm bölgelerde benzer tesisleri yapmak olduğunu söyledi. Büyükşehir DESKİ olarak bugüne kadar 7 tane atıksu arıtma tesisi yaptıklarını da belirten Başkan Osman Zolan, 8 adet atık su arıtma tesisi inşaatının sürdüğünü, İnşallah hepsini tamamlayıp vatandaşın hizmetine sunacaklarını, daha temiz bir Denizli için çalışmayı sürdüreceklerini, Atıksu arıtma tesisinin Acıpayam ilçesine ve Denizli’ye hayırlı uğurlu olması dileklerini iletti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.