Daha Hijyenik ve Sağlıklı Okullar

Daha Hijyenik ve Sağlıklı Okullar

A+A-

İlimiz çapında 2017-2018 eğitim-öğretim senesinde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası alma hakkını elde eden Okullara Belgeleri Vali Hasan Karahan’ın da katılımı ile yapılan tören ile verildi.

Necla-Ergün Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan törene; Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık yetkilisi, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve sertifika alma hakkı elde eden okul müdürleri katılımda bulundu.

Törende konuşma yapan Vali Karahan; Okulların günümüzde insanların, çocukların ve öğrencilerin uzun zaman harcadıkları yerler olduğunu, çocukların okul dışında serbestçe gidebilecekleri alanların nerdeyse hiç kalmadığını, “eti senin kemiği benim” kültüründen kurtulunmadığını ve sorumluluğu öğretmenlere okula bıraktığımız bir kültürün olduğunu, Denizli’deki okulların tertipli düzenli temizliği ile de iç açıcı olduğunu, öğrencilerin çok rahat barınabildiği bir yer olduğunu, Bu da tabi ki okul idaresinin öğretmenlerin ve öğrencilerin dikkatiyle olan gelişmeler olduğunu, önemli olanın bunu devamlı hale getirmek olduğunu belirtti ve hepsini tebrik etti.

Ülke çapında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini artırmak, temizlik ve hijyen ile alakalı yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimine devam ettirmek hedefi ile MEB’e bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen ile alakalı teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi seviyelere çıkarılması için MEB ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 senesinden beri uygulanana Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü 05.06.2015 tarihinden beri 4 sene süre ile geçerli olmak üzere güncellenip yeniden imzalanıp yürürlüğe konuldu.  

“Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkartılması hedeflenmektedir.

Senede 1 kez

Beslenme Dostu Okul Sertifikası 3 sene süre ile geçerlidir Okullarda her öğretim senede en az bir defa denetim yapılmakta, koşulları tutmayan okullara gerekirse uygun süre verilip yeniden denetlenmekte, uygun olmayanların sertifikaları iptal edilmekte..

2017-2018 Eğitim Öğretim senesinde 121 Beyaz Bayrak Sertifikası 71 adet Beslenme Dostu okul sertifika alma hakkını kazandı.

Bugün verilen sertifikalar ile birlikte Denizli çapında toplamda 795 eğitim kurumunun % 63’ünün 499 okul Beyaz Bayrak Sertifikası ve % 16’sının da 129 okul Beslenme Dostu Okul Sertifikasına sahip olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.