Çocukların Ufku Açılıyor

Çocukların Ufku Açılıyor

Anne - babalara ve eğitimcilere gereksinim duydukları alanlarda eğitim ve destek hizmetleri sunan PAÜ Çocuk Üniversitesi (Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) etkinliklere başladı.

A+A-

Toplum İle Bağları Güçlendirme

Denizlili çocukların gelecek için hayal kurmaları için ve kendi kariyer keşifleri için yolculuğa çıkmalarını desteklemek amacı ile değişik alanlarda etkinlikler sunmuş olan PAÜ Çocuk Üniversitesi, çocuklar ve gençlerin toplum ile olan bağlarını kuvvetlendirerek gelecekte toplumda söz sahibi bireylerin yetişmesi; sanat, spor, sosyal bilimler, matematik ve fen bilimleri, teknoloji alanlarında eğitimler sunuyor.  PAÜ Çocuk Üniversitesi’nde eğitimler akademisyenlerin çalışmak istedikleri yaş grubu ve tespit ettikleri saatlerde on iki ay süresince üniversitenin değişik mekânlarında devam ettirilmekte olup, bu çerçevede Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu tarafından “Eğlenceli Geometri”, Doç. Dr. Necla Köksal tarafından  “ Dramayla Birbirimizi Anlamak ” ve Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Tanyeri tarafından “Dijital Hikaye Anlatma” verilen etkinlikler nihayete erdi. Etkinliklerini tamamlamış olan öğrencilere katılım belgeleri, merkezden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Necla Köksal tarafından takdim edildi.

Akademisyenler ile çocukları buluşturmayı  hedefleyen çocuk üniversiteleri, Dünya’da başta gelişmiş ülkeler olmak üzere pek çok ülkede etkinlikte bulunmakta olup, her sene Dünya’nın farklı ülkelerinde 500 binden fazla çocuk, çocuk üniversitelerinde eğitim alıyor.

Etkinlikler ile alakalı güncel bilgileri http://www.pau.edu.tr/paucgem adresinden takip edebilirsiniz

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.