Çivril'de okul servislerinde...

Çivril'de okul servislerinde...

Çivril'de okul servislerinde...

A+A-

27 Şubat 2018 tarihinde Çivril ilçesinde okul servis aracı devrilmiş ve 14 öğrenci yaralanmıştır. Kaza sonrası yapılan incelemede Taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren servisteki öğrencilerin emniyet kemeri takmadığı tespit edilmiştir. Benzer bir kaza 05 Aralık 2017 tarihinde Cankurtaran yolunda meydana gelmiş ve okul servisindeki lise öğrencilerinin tamamı emniyet kemeri takmadığı için yaralanmıştır.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce Çivril ilçesinde lise öğrencilerini taşıyan 90 servis aracı denetlenecek ve şoförlerine eğitim verilecektir. Özellikle öğrencilerin emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik bilgilendirme yapılacaktır. Tüm servis araçlarına kemer takma zorunluluğu ile ilgili yazı asılacaktır.

Çivril ilçesinde yaklaşık 1500 öğrenci, servis ile okula ulaşım sağlamaktadır. Emniyet kemeri takmanın önemi ve yasal bir zorunluluk olduğu öğrencilere de anlatılacaktır. Bilgilendirme süreci sonunda ise denetimlere başlanacak ve okul servisinde emniyet kemeri takmayan lise öğrencilerine idari para cezası uygulanacaktır.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü konu hakkında velileri de bilgilendirmeyi planlamaktadır. Bu çalışma ile okul servis aracı kazalarını azaltmak ve lise öğrencilerinin taşındığı servis kazalarında öğrencilerin tamamının yaralanmasını önlemek amaçlanmaktadır. Ayrıca Çivril ilçesinde başlatılan çalışma diğer ilçelere de yaygınlaştırılacaktır.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre; emniyet kemeri takmak ölümleri %45, ağır yaralanmaları ise %55 oranında azaltmaktadır. Kazalarda emniyet kemeri takılı olan 1000 sürücüden 12’si olay yerinde hayatını kaybederken, takmayanların 62’sinin hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.