Çivril’de Havadan Karadan Denetim

Çivril’de Havadan Karadan Denetim

Denizli'ye bağlı Çivril İlçe jandarma trafik ekipleri, helikopterler tarafından desteklenen bir trafik uygulaması yaptı.

A+A-

İçişleri Bakanlığınca başlatılmış olan eylem planı çerçevesinde trafik kazalarını önlemek amacı ile Denizli'nin Çivril İlçesinde helikopter ile trafik denetimi gerçekleştirildi. Çivril ilçesinde Uşak - Dinar karayolu üstündeki trafik yoğunluğunun çok olduğu Işıklı mahallesi jandarma sorumluluk bölgesinde helikopter ile havadan trafik denetiminde bulundu.

11 Bin TL Ceza

Helikopter desteğiyle yapılmış olan kontrollerde jandarma ekipleri, karayolu üstünde seyir halindeki araçlardan, hatalı sollama yapan, emniyet kemerini takmayan, evrak eksikliği olan, sürücüsü cep telefonuyla konuşan, yakın takip mesafesine uymayıp kural ihlali yapmış olanları belirledi. Belirlenmiş olan araçlar, helikopterde bulunan görevliler tarafından kontrol noktalarındaki trafik ekiplerine bildirilip sürücülere cezai işlem uygulandı. Yapılmış olan uygulamada durdurulan araçlarda kurallara uyan ve evrakları eksiksiz olan araç sürücülerine teşekkürlerini suna jandarma, sürücüleri trafikte dikkatli olmaları ile alakalı uyarmayı da ihmal etmedi. Helikopter desteğiyle yapılan denetim ve kontrollerde kural ihlali yapan sürücülere 11 Bin 290 Lira para cezası kesildiği ifade edildi.

Kaynak: Yeşilcivrilgazetesi

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.