ÇINAR MEYDANINA İDAM SEHPASI KURDULAR

ÇINAR MEYDANINA İDAM SEHPASI KURDULAR

Denizli’de Alperen Ocakları üyeleri, 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini Çınar Meydanı’nda protesto etti. Meydana idam sehpası kuruldu. Yapılan açıklamada; “İbreti alemin ders alması için idam geri gelsin” denildi.

A+A-

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için Denizli Alperen Ocakları üyeleri Delikliçınar Meydanı’nda toplanarak protesto gerçekleştirdi.

Ocak Başkanı Samet Can Akyol toplanan kalabalık adına açıklama yaptı. Açıklamada idam cezasının geri getirilmesi istenirken, meydana da idam sehpası kuruldu.

Akyol çocukları kaçırıp vahşice öldürenler için idam cezasının getirilmesini istediği açıklamasında; “Bu olayı gerçekleştiren şahıslarında değil insan kalp taşıyan bir canlı dahi olabileceğine inanmıyoruz.

Evlatlarımızın canlarına kast eden, korkunç şekilde katleden katillerin, bu vahşi cinayete yardım edenlerin ve göz yumanların Türk adaleti önünde hesap vermeleri, en ağır düzeyde yargılanmalarıdır.

Biz Alperenler Bu durumdan özetle konuyu idam cezasına getirmek istiyoruz.Hepimizin yakından bildiği gibi Türkiye’mizde idam cezası Avrupa Birliği Muktesebatı gereği kademeli olarak kaldırılmış ve uygulanmamaktadır. İdamın kaldırılması başta terör ve cinayetler olmak üzere suç sayısında artışa neden olmuş ve görülen o ki olmaya da devam edecektir. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bırakın Avrupa Birliği ne der, bırakın ABD ne der, bırakın Dünya ne der, biz işimize bakalım, devlete kurşun sıkan askeri,polisi şehit eden teröristler ve küçük büyük demeden çocuklarımızı kaçırıp vahşice öldürenler  için uygulayalım, geri getirelim idamı, hak edene hak ettiği muameleyi uygulayalım. İbreti alemin ders alması için idam geri gelsin” ifadelerini kullandı.

Akyol ayrıca Tunceli’de askeri aracın devrilmesi sonucunu hayatını kaybeden 4 şehidi de anarak; “Başta Narin yavrumuz olmak üzere, dün Tunceli Ovacık’ta bir askeri aracın devrilmesi sonucunda şehit düşen kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavisi devam eden kahramanımıza şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun, mekânları cennet olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.