CHP’li Gülbay’dan Çok Sert Açıklama

CHP’li Gülbay’dan Çok Sert Açıklama

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay DGC’de yaptığı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile İl başkanı Mahir Akbaba’yı topa tuttu ve istifa etmelerini istedi.

A+A-

Gülbay ateş püskürdü…

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday adayı belirlenmesinde ne kendisinin ne de örgütünün fikri olmaksızın CHP Buldan Belediye Başkan aday adayını belirlenmesine tepki olarak CHP İlçe örgütü ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. Gülbay, yapmış olduğu konuşmasında dün akşam üstü ilçede bulunan ortalama 400 kişi ile yaptıkları toplantıdan çıkan sonucun devam kararı çıktığını dile getirdi ve “Benim aday gösterilip gösterilmem önemli değil fakat yapılan işlen yanlıştır. İl Başkanının yerel bir televizyonda yaptığı açıklamada benim şahsımı kastederek CHP’nin ilkelerine aykırı davrandığımı ve CHP’li olmadığımı söyledi. Ben 2014 yerel seçimlerinde Buldan’da belediye başkan adayı olayım diye müracaat etmedim. Benim aday olmamı isteyen o zamanki ilçe yöneticileriydi. Ben devrimciyim, Atatürkçüyüm bu olmazsa olmazlarım, olacaksa aday olurum dediğimde kabul gördü aday oldum ve seçimi kazandım. Tekrar ediyorum sorun benim 2019 da belediye  başkan adayı olarak gösterilmemem değil, aleyhimde çıkarılan dedikodulardan dolayı bu açıklamayı yapıyorum. Yapılan yanlıştır, Atatürk’ün partisini bu duruma düşüren başta Genel Başkan yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve il başkanı Mahir Akbaba’dır. Bu iki kişi derhal istifa etmelidir. Eğer istifa etmezlerse sayın genel başkan bu iki şahsı görevden almalıdır. Eğer bu istifa veya görevden alma işi olmazsa ben yokum” şeklinde konuştu.

Aday adayı belirlenme çalışmaları sürerken il başkanı ile yaptığı görüşmede başkanın kendisine her hangi bir gelişme olmadığını söylemesine rağmen akşamüstü CHP Buldan belediye başkan adayını açıklamasını da anlayamadıklarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.