Cevap Bekleyen Sorular

Cevap Bekleyen Sorular

İyi Parti Denizli İl Başkanı Hasan AKGÜN, dün meydana gelen üzücü tren kazası ile alakalı bir mesaj paylaştı.

A+A-

Mesajında Akgün, Tekirdağ ilinde yaşanmış olan üzücü tren kazasında hayatını kaybeden 24 vatandaşa Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır dilediğini, aynı kazada yaralanmış olan 338 vatandaşa da acil şifalar dilediğini belirtti.

Başkan Akgün'den Sorular

Başkan Akgün Türkiye’de kronik bir duruma gelen bu tür acı olayların tekrar meydana gelmemesi  ve sorumlularının belirlenmesi için şu sorulara cevap aradıklarını dile getirdi:

  • Bahsi geçen demiryolu hattını yapmış olan yüklenici firma kimdir ve bu demiryolu hattı ne zaman tamamlanarak faaliyete alınmıştır?
  • Eğer demiryolu hattındaki en son bakım çalışmalarının Nisan ayında yapıldığı belirtiliyorsa; bu bakım çalışmasını yapmış olan firma hangisidir? Bakım çalışması esnasında gerekli önlemler niçin alınmamıştır?
  • Meydana çıkmış olan haberlere göre; demiryolu hattının bakımı ile alakalı olarak açılmış olan ihale, seçimlerden 3 gün evvel ödenek tahsis emri çıkmadığından iptal edildi. Bu iddia doğru mu? Doğruysa, ihalenin iptal edilme nedenleri neler?
  • Soma maden faciasında olduğu gibi, bu vicdanları yaralamış olan kaza da, işin fıtratına bağlanıp geçiştirilecek mi? Yoksa bu kez sorumlular bulunacak mı?
  • Bu kazayla alakalı olarak hangi nedenler ile yayın yasağı kondu ve hangi sebepler ile bu yayın yasağı kaldırıldı?

Bu acı olayın sorumlularının, adalet huzurunda hesap vermesi, her türlü koşulda Devletinin yanında olan Yüce Türk Milletinin vicdanını az da olsa rahatlatacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.