Çete Lideri Çivrilli Çıktı

Çete Lideri Çivrilli Çıktı

Çivril ilçesinde artan hırsızlık olaylarının ardından çalışmalara hız veren Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şaşırtıcı bir sonuçla karşılaştı. İşte detaylar…

A+A-

Hırsızlık olayının yaşanmış olduğu yerlerden elde edilen parmak izinden yola çıkan Asayiş ekipleri elde etmiş olduğu delil ve görüntülerden hırsızların İstanbul ve Diyarbakır illerinden  Çivril’e geldiğini belirledi. Çivrilli çete liderinin hırsızlık yapmak amacı ile şehir dışından getirmiş olduğu hırsızlık zanlılarını otel ve pansiyonlarda ağırladığı ve Çivril ile alakalı bilgi verdiğini tespit eden polisler, zanlıların ilçe merkezine köy yollarından giriş yaptığını ve çıkarken de aynı yolları takip edip mobeselere yakalanmamaya çalıştıklarını tespit etti.

Köy Yolları Taktiği

Çivrilli çete liderinin yönlendirmesi ile şahısların güvenlik ve mobese kameralarına takılmadan ilçeyi tali köy yollarından terk ettiği ve çete lideri ile olaya karışanların çok sayıda  hırsızlık olayına karıştıkları ortaya çıktı.

Polis Kameraları, Sosyal Medya hesaplarını inceledi.

Hırsızlık olayının yaşanmış olduğu bölgelerde ki güvenlik kameralarını inceleme altına alan polis, görüntülerden eşkâlini belirlediği şahısların sosyal medya hesaplarını inceleyip Çivril ile bağlantılarını belirledi. Çivrilli çete liderinin gönderilerini beğenen zanlılardan yola çıkarak polis, zanlıların Eylül ayı içerisinde Çivril’e geldiği ve çete liderince pansiyonlarda konaklattırıldığını tespit etti.

Yapılmış olan çalışmaların ardından kimlikleri tespit edilen ve 18 yaşından küçük olduğu 7 zanlının yakalanması amacı ile İstanbul ve Diyarbakır polisine bilgi verildi. Zanlıların daha evvel evden, işyerinden ve arabadan hırsızlık olaylarına karıştıkları, bazılarınınsa hırsızlık suçundan 45 sabıkasının olduğu dile getirildi.

Kaynak: yeşilçivrilgazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.