Cep Telefonlarına Taksit Gelecek Mi?

Cep Telefonlarına Taksit Gelecek Mi?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın, özellikle telefon olmak üzere elektronik ürünlere getirilen taksit yasağına  ile alakalı şikayetlere 'cari açık' üstünden yanıt vermesi dikkatleri çekti. Peki, cep telefonlarına taksit gelecek  mi?

A+A-

Alınan bilgilere göre, TBMM Dilekçe Komisyonuna Nevşehir ilinden yazan S.G., cep telefonlarına uygulanan taksit sınırlandırmasıyla alakalı eleştiriler yaptı.

Dilekçeyi işleme alan Komisyon konuyu Gümrük ve Ticarete Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) sordu.

Bakanlığın S.G.’ye verdiği cevapta, taksit sınırlandırılmasıyla amaçlanan hususların cari açığın azaltılması, fiyat istikrarının ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması gibi makroekonomik hedeflerin tutturulması olduğu ifade edildi.

Bakanlığın cevabında, taksit yasağının sebebi olarak cari açığı göstermesi dikkatleri çekerken, yakın zamanda bu yasağın kalkmayacağı da görülmüş oldu.

DOLAYLI YOLDAN ALIYORLAR

Ayrıca cep telefonu ve diğer elektronik eşyalar almak isteyen vatandaşlar, mağaza yetkililerince yine mağazanın içindeki mobil banka şubesine yönlendirilmek sureti ile bankalardan 10 dakika içerisinde alınan krediyi onaylayıp kredi kartına taksit yapılmayan cep telefonu satışı için 36 ay vadeli kredi verebiliyorlar. Neticede cep telefonu satışı azalmıyor, aksine artıyor fakat kazanan esnaf yerine bankalar oluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.