Çavuşoğlu,Şehit Gün Sazak'ı Anlatıyor

Çavuşoğlu,Şehit Gün Sazak'ı Anlatıyor

Sağlığında Rahmetli Başbuğ'un yanından hiç ayrılmayan ve Türkiye de Tek olan Van'ın Erciş ilçesinde Alparslan TÜRKEŞ Okulunu yapıp Milli Eğitime hediye eden İş Adamı Gültekin Çavuşoğlu rahmetli Şehit Bakan Gün Sazak'la olan hatırasını okuyacaksınız...

A+A-

Büyük devlet adamı,Ülkücü hareketin abide şahsiyeti ,şehidimiz Gümrük ve Tekel Bakanı GÜN SAZAK beyi ve tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken

Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Kısa bakanlığı döneminde hizmetleriyle her kesimin takdir ve hayranlığını kazanan değerli büyüğümüz Gün Sazak beyle ilgili ruhunu şad etmek için şahit olduğum bir iki hatiramı paylaşmak istedim.

12 Eylul1980 öncesi Van/Muradiye Belediye başkanı şehidimiz degerli büyüğümüz Mukuri asireti reisi Selahattin Ağaoğlu beyefendi MSP partisi

Belediye baskaniydi Vatanseverligiyle örnek bir şahsiyet olan başkanımıza her fırsatta abi sizin yeriniz MHP dediğimde .İnşallah bir gün oda olacak derdi.

Bakanımız Gün Sazak beyefendi

Haziran/1977 de Ercişe tesriflerinde bu iyi fırsat diye düşündüm.Ercisten Van'a hareket ettik bazı ziyaretlerin akabinde Van Toprak Şu bölge müdürlüğünde yemekten kalkıp Van havaalanına giderken Merhum Başkanımız Selahattin bey,Bakanimiza bir kağıt uzattı Gün Sazak bey Okuduktan sonra elindeki notu buruşturup çöp bidonuna attı, dönüp merhum Selahattin beye biz o maden ocaklarını çoktan kapattık Başkan deyince hem ben hemde başkanımız çok bozulduk,şaşkınlık içinde kaldık.O notta ne oldugunu talebinide ne oldugunu bilmiyorum en çokta ben üzüldüm.

Merhum Bakanımızı havaalanına uğurlamak için arabalara koşuştururken Belediye Başkanımızı kayıp ettim son derece üzgünüm.Hep içimden keşke böyle olmasaydı diye kendi kendime söyleniyorum.Hava alanına vardığımızda bizden ayrıldığını zannettiğim belediye Başkanımız Selahattin bey yanlız bir köşede duruyor.

Sanki ben üzmüşüm gibi sıkılarak yanına gittim.Bana dönerek senin kafandan neler Geçtiğini iyi tahmin ediyorum.Sen hiç üzülme sende biliyorsunki ben yılların Belediye başkanıyım Merhum Mendereslerle ,Demirellerle,Erbakanlarlasiyaset yaptım.Emin olki bunlardan herhangi birinden bir talebim olsaydı başka bir emrin varmı Başkan derlerdi.

Gün Sazak bey gerçekten prensiplerine bağlı büyük bir insan, sen benim konumumu ve gücümüde biliyorsun.Sen hiç üzülme ,size ve MHP ye olan sevgim bu olaydan sonra biriken bin oldu.Peki başkanim siz Sayin Bakanimdan ne talep etmistiniz diye sorduğumda bir iki Kadro demısti.

Merhum Selahattin Ağaoğlu bey 

Gün Sazak beyin şehadetinden bir kaç ay önce Ankarada bölücü vatan hainleri tarafından alçakça Şehit edildi.

RUHLARI ŞAD MEKANLARI CENNET OLSUN..

................

Agustos 1977 Van-Erciş'e teşriflerinde ofisimizde vatandaşlarımizla...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.