Canımız Afrin'de Yandı

Canımız Afrin'de Yandı

Afrin’de devam eden Zeytin dalı Harekatından acı bir haber alındı. İşte Genelkurmay’ın açıklaması…

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı'nın yapmış olduğu açıklamada Zeytin Dalı Harekâtı çerçevesinde  Afrin'de icra edilen faaliyetler esnasında mayın/el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda bir askerin şehadete erdiği bir askerin de yaralandığı ifade edildi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı çerçevesinde 03 Mayıs 2018 tarihinde Afrin bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında  mayın/el yapımı patlayıcının infilak etmesi neticesinde bir kahraman silah arkadaşının şehit olduğunu ve bir kahraman silah arkadaşının da yaralandığı dile getirildi.

BÜYÜK ACI

Açıklamanın devamında TSK’lerini derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırı sonucunda yaşamını yitiren aziz şehitlere  Allah’tan rahmet, şehitlerin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşa da acil şifalar dilendiği belirtildi.

Bilindiği gibi 20 Ocak 2018 tarihinde sınır güvenliğini koruma altına almak amacı ile Afrin’deki terör gruplarını ortadan kaldırmak üzere Zeytin Dalı Harekatı başlatılmıştı. Operasyonlarda Türk Silahlı Kuvvetlerine Özgür Suriye Ordusu da destek vermiş ve  adım adım Afrin’e kadar tüm köyler temizlenmiş nihayetinde Afrin’de terör gruplarından temizlenmişti. Ama kaçan teröristler arkalarında bıraktıkları tuzaklarla hain saldırılarına devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.