Çameli'nin Vazgeçilmez Yemeği Arabaşı!

Çameli'nin Vazgeçilmez Yemeği Arabaşı!

Denizli'nin Çameli İlçesinde soğuk kış günlerinin vazgeçilmez damak tatlarından olan "Arabaşı" havaların soğumasıyla birlikte sofralardaki yerini aldı.

A+A-

Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesiyle hemen her evde yapılan arabaşı, misafirlerin gözde yiyeceklerinden. Çameli Yeni Mahalle Orman İşletmenin Altında Ulvi ÖZDEMİR'İN evinde toplanan aileler , "Kış aylarında arabaşına özlem duyuyoruz. Hemde ailelere hemen bütün misafirlerimize ikram ederiz. Sindirimi çok kolay hafif bir yiyecek. Kış mevsimine özgü bir yiyecek olduğu için gribal enfeksiyonlara hastalıklara da çok iyi geliyor." dedi.Toplanmamızdaki amaç sadece yemek değil birlik beraberliğimizi pekiştirmek ve gelecek kuşaklara bu lezzetli yemeğimizi yaşatmadır dedi.

ARABAŞININ YAPILIŞI:

Malzemeler: Bir su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz.

Öncelikle tencereye 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu mikserle iyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökün. İşlem bittikten sonra karışımı tepsiye dökün ve soğuması için bekletin. Servis öncesi hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortaya çorbayı koymak için yer açın. Sıcak çorbayla birlikte servis edin.

Haber ve Fotoğraf : Halit ÖZDEMİR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.