Çam Kozalağı Deyip Geçmeyin!

Çam Kozalağı Deyip Geçmeyin!

Çam kozalağı, Türkiye’de çok az bir kesim tarafından bilinen bir şifalı bitkidir. Bilhassa solunum yolu hastalıkları için çok mühim bir tedavi edici bitkisel formül olarak gerek eczacılıkta gerekse bitkisel tıp alanında kullanılır.

A+A-

Faydası Saymakla Bitmez

Çam kozalağı ile alakalı yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, anti-viral, anti-tümör ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğu belgelenmiştir. Bu kozalaklardan yapılan reçel sadece tarifiyile orijinal değil, aynı zamanda, Nefes Darlığı, Astım, Bronşit, Öksürük, Grip, Uzun Süren Soğuk Algınlığı, Depresyon, Gençleştirici, Enerji Verici gibi birçok faydalarının olduğu bilinmektedir.

İçinde bulunan A, C vitaminleri, polisakkaritler, tanen, lignin, fenolik asitler, uçucu yağlar ve birçok bileşenle özellikle solunum yolları için çok faydalı olan çam kozalağı özellikle sigara kullananlar için iyi bir balgam söktürücüdür. Akciğer için faydasıyla bilenen kozalak her evde bulunması gereken şifalı bitkilerin başında gelmektedir.


Çam kozalağındaki etken maddeler, beyindeki kan damarları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Sinir hücrelerinin ölümünün önüne geçerken, konuşma ve hareket koordinasyon bozukluklarının düzelmesine yardımcı olmaktadır.

Günlük olarak alındığı takdirde hastalıkla mücadele için hücresel düzeyde bağışıklık sistemini güçlendirir. Çam kozalağı adeta bir doğal sağlık ve güzellik deposudur.

Şehirlerden, sanayi bölgelerinden ve toplu yerleşim yerlerinden uzak Karaçam ormanlarından mevsiminde toplanan yeşil kozalaklarla % 100 doğal şekilde, hiçbir katkı ve koruyucu madde kullanmadan hijyenik ortamda ürettiğimiz Kozalak Reçelini gönül rahatlığı ile tüketebilir, sevdiklerinize tavsiye edebilirsiniz. Dilerseniz sıcak suyla karıştırarak çam aromalı meyve çayı şeklinde de tüketebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar sonucunda alışılagelmiş ve bilindik tüm reçellerden farklı bir yeri olan çam kozalağı reçeli yaşam kalitenizi artırırken damağınızı da hoş tadı vardır

Çameli ilçesinde de yapılmaktadır

Özellikle fazla bilinmese de Denizli'nin Çameli ilçesinde de yapılan bilen kişinin az olması ve ilçede Çam ormanları ile dolu olması bu sektörün yakın zamanda yapan kişinin çoğalacağı dile getiriliyor

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.