Çallılar Antalya'ya Damga Vurdu!

Çallılar Antalya'ya Damga Vurdu!

ÇAL KARALARI, ANTALYA’DAKİ ULUSLARARASI FUARA DAMGA VURDU

A+A-

Dün (30 Kasım) ziyaretçilere kapılarını açan ve 3 Aralık’ta sona erecek olan Antalya Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı’na 30’u aşkın ülkeden çok sayıda firma katılırken, fuarda belediye olarak tek stantı Denizli’nin Çal Belediyesi açtı. Çal’ın MHP’li Başkanı Fethi Akcan, “Uluslararası fuara Çal Karası damga vuruyor. Tarım kenti olma yolunda hızla ilerleyen Çal, ihracatçı firmalar ve yurt dışındaki firmalarla yeni bağlantılar yapacak” dedi.

Antalya Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı’nda 30’u aşkın ülkeden çok sayıda firma stant açarken, Çal Belediyesi, fuarda stant açan tek belediye oldu.Çal’dan çok sayıda üretici ve sera işletmecisi fuara katılırken, kafilenin başkanlığını Çal Ziraat Odası Başkanı Ahmet Haşim Çil yaptı. Çal stantında tanıtım organizasyonunu Çal Belediyesi, Yeşil Çal A.Ş. ve Çal Ziraat Odası görevlileri yaptı. Çal ekibi fuardaki tüm stantlara Çal Karası üzümü dağıttı. Çal stantında ise, Çal üzümü, pekmez, sirke, yaprak sarması, seralarda üretilen ürünler, Çal Belediyesi’nin şirketi olan Yeşil Çal A.Ş’de üretilen tekstil ürenleri sergileniyor.

3 Aralık’ta sona erecek olan fuara Çal olarak damga vurduklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Çal’ı tarım kenti yapmak için çabalıyoruz. Bu yıl kurduğumuz seralarda üretilen domatesler ihracata ve iç piyasaya giderken, milyonlarca kök sarmısakta toprakla buluştu. Gelecek yıl sera alanlarımız 7-8 katına çıkıyor. Hedefimiz, üreticilerimizin ürünlerini en iyi şekilde değerlendirip, başta yurt dışına ihraç etmek ve ülkemize döviz girdisi sağlayıp halkımızın refah seviyesini arttırmaktır. Tarlasında toprağı ekip biçen çiftçiden, dünya pazarlarına ihracat yapan dev şirketlere kadar sektörün her bir yapı taşının buluştuğu Antalya’daki uluslararası fuarın Çal’a olumlu kazançları olacak. Ayrıca, fuara katılan tek belediye olmanın da gururunu yaşıyoruz” dedi.

Antalya Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı’nı 80 ülkeden 80 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.