Çal Halkı Endoskopi Cihazına Sahip Çıktı

Çal Halkı Endoskopi Cihazına Sahip Çıktı

Bu gün Öğlen saatlerinde Çal Devlet Hastanesinde Endoskopi krizi yaşandı. Belediye Başkanı Akcan ile Çal Halkı, Hastanesine ve cihazlarına sahip çıktı.

A+A-

Denizli Çal İlçesi halkının bağışları ile Çal Devlet Hastanesine alınan 300 bin lira değerindeki Endoskopi cihazı bu gün öğlen saatlerinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Denizliye getirilmek üzere hastaneden alınarak Denizliye getirilmek istendi.

Bu olayı haber alan vatandaşların Belediye Başkanı Fethi Akcan'ı aramasıyla birlikte Belediye Başkanı Fethi Akcan hemen Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk’ü  arayarak ‘’Bu cihaz Çal halkının bağışları ,ile alınmıştır. Bunu Çaldan alıp Denizliye götüremezsiniz’’. demesi üzerine İl Sağlık Müdürü  Öztürk endoskopi cihazının tekrar ,ilçeye iade edilmesi için talimat verdi. Endoskopi cihazı, Çal İlçesi İsabey mahallesinden geri döndürülerek cihaz tekrar Çal Devlet Hastanesine teslim edildi.

Krize neden olan 300 bin liralık endoskopi cihazı Çal halkının bağışlarıyla alınıp Çal devlet hastanesine bağışlanmıştı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk'ün Gazetemize yaptığı açıklamada

''Evet Çal Devlet Hastanesindeki Endoskopi cihazımız yaklaşık üç senedir uzman doktorumuz olmadığından dolayı kullanılmıyordu. Hem bakımını yaptırmak hemde Sarayköy İlçemizdeki hastanemizde geçici olarak kullanılmak üzere cihazı Çal Devlet Hastanemizden aldığımız doğrudur. Neden tekrar iade edildiğine gelince, Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Çal Halkının haklı olarak gösterdikleri tepkiyi göz önüne alarak cihazı tekrar hastanemize iade ettik.'' dedi.

Denizli Çal arasındaki endoskopi cihazı krizi büyümeden çözülmüş oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.