Çal’da TEOG ve LYS’de Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Çal’da TEOG ve LYS’de Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Çal’da TEOG ve LYS’de Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

A+A-

Denizli’nin Çal ilçesinde “Çal’dan Türkiye’nin Geleceğine” adlı proje kapsamında, TEOG ve LYS’de başarılı olan Ayşe Sarı, Emrecan Deniz Demir, Furkan Abbak, Emine Çengel, Selin Pire, Nursena Başpınar, Azize Emir ve Fatma Altay isimli öğrenciler ödüllendirildi.     

Çal Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Çal’dan Türkiye’nin Geleceğine” adlı proje kapsamında bu yılda TEOG ve LYS de başarılı olan öğrencilere 8 adet dizüstü bilgisayar hediye edildi. Kaymakam Yusuf Durani Dinç’in himayesinde gerçekleşen proje, geleceğe dair öğrencilerin ümitlerini ve başarma isteğini artırma amacı taşıyor.

Çal Kaymakamlığı, Çal Belediyesi, özel bir beton şirketi, Çal Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çal Ziraat Odası sponsorluğunda yürütülen projede Çal’da TEOG yerleştirme puanlarında (YEP) Çal’da ilk 5’e giren öğrencilere ve LYS Türkiye sıralamasında ilk 3’e giren ortaöğretim öğrencilerine verilecek olan bilgisayarlar törenle öğrencilere verildi.

Kaymakamlık makamında düzenlenen törene Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Çal Belediye Başkanı Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, hayırseverler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.         

TEOG yerleştirmesinde 1. olan Şehit Ramazan Us İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Sarı ve LYS yerleştirmesinde 1. olan Çal Anadolu Lisesi öğrencisi Emrecan Deniz Demir hediyesini Kaymakam Yusuf Durani Dinç’ten alırken; TEOG yerleştirmesinde 2. olan Şehit Ramazan Us İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Furkan Abbak, Çal Belediye Başkan yardımcısı Adnan Tatar’dan; 3. olan Şehit Ramazan Us İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emine Çengel, Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’den; 4.olan Çal Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Selin Pire özel beton şirketi yetkilisi Muhammet Ali Emirbey’den, 5.olan Şehit Ramazan Us İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nursena Başpınar Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil’den ödüllerini aldı.  

LYS’de 2. olan Çal Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Altay, Çal Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Canan’dan; 3. olan Çal Anadolu Lisesi öğrencisi Azize Emir, Şube Müdürü Hakan Karakaya’dan hediyelerini aldılar.    

Projeye dair Kaymakam Yusuf Durani  Dinç  “Biz bu projede öğrencilerimize rekabetçi ruhla ufuk kazandırıp,  ileriyi hedeflemelerini amaçladık. Bugün buradaki tabloya baktığımızda öğrencilerimizin mesajı doğru okuduklarını görmekteyiz. Artık öğrencilerimiz bizleri ve Çal’ımızı farklı okullarda başarıyla temsil edecekler. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Çal olarak hedeflerimiz hep yüksek olacak. Hukuk fakültesine gönderdiğimiz öğrencilerimizi geleceğin hakimi, Savcısı olarak bu vatana hizmetlerini görmek istiyoruz. Yine farklı branşlarda öğrencilerimizde güzel meslekler elde edip bu ülkeye hizmet edecekler. Öğrencilerimizin yetişmesinde rol alan idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, bizlere her zaman destek olan velilerimizi ve çocuklarımızın başarılarını ödüllendirmede yanımızda olan Demirtaş Beton A.Ş. adına hayırsever işadamımız Merhum Hacı Mehmet Demir’i, oda başkanlarımızı yürekten kutluyorum. İlçemizde eğitim faaliyetleri memnuniyet verici şekilde ilerliyor. Bunun daha ileriye gitmesi ve yükseltilmesi hususunda bizlerde desteğimizi sürdüreceğiz.  Bu bağlamda 2017 / 2018 Eğitim öğretim yılımızın ülkemize ve tüm eğitim paydaşlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.