Çal’da 4 Ekiple Kar Önlemi

Çal’da 4 Ekiple Kar Önlemi

Denizli’nin Çal ilçesinde bugün sabah saat 09.30 sularında başlayan yoğun kar yağışı ilçede etkisini gösterdi.

A+A-

Çal Belediyesi, yağıştan evvel tüm hazırlıklarını tamamladı. Başkan Fethi Akcan, 4 ekip ile kar yağışını beklediklerini, ilçede her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Çal’da yılın ilk kar yağışı yüksek kesimlere geçen günlerde düşmüştü. Bugün sabah saatlerinde başlayan kar yağışıysa, ilçe çapında etkisini gösterdi. Salı akşamı başlamış olan yağmur yağışı aralıksız sabaha kadar devam etti. Yağmur devam ederken, bir anda kar yağışı başladı ve her yer beyaz örtü ile kaplandı.

Tedbirler Alındı

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, meteorolojik verilere bakıp kar yağışını beklediklerini ve meydana gelebilecek her hangi bir olumsuzluğa karşı tüm tedbirleri aldıklarını ifade ederek, “34 mahallemizde kar yağışı nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerimiz dün akşam saatlerinde hazırlıklarını tamamladı. 7 kepçe, 2 grayder, kamyonlar ve 4 tuzlama ekibimiz hazır kıta bekliyor. Gece saatlerinde olabilecek muhtemel buzlanma durumunda anında tuzlama çalışması yapılacak. Kar yağışı devam eder, yüksek rakımlı yerlerdeki  köy yollarının kapanma durumu olursa anında müdahale edilecek” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.